Kanto Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Hayatını Kaybetti

Kanto kraliçesi, ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu 82 yaşında hayatını kaybetti.

Kantocu, oyuncu ve ses sanatçısı Nurhan Damcıoğlu, bugün İzmir'de 82 yaşında kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Nurhan Damcıoğlu kimdir?

9 çocuklu bir aileye doğan Nurhan Damcıoğlu'nun babasının açık hava sineması vardı, annesiyse devlet operalarında terzilik yapıyordu. Damcıoğlu, annesinin yönlendirmesiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Çocuk Bölümü'ne 9 yaşında başladı ve böylece çok küçük yaşlarda tiyatro ve bale eğitimi aldı.

Radyo Çocuk Kulübü'nde dokuz yıl çalışan Nurhan Damcıoğlu, 16 yaşından itibaren de devlet tiyatrosunda oynadı. Bu arada Ankara Cebeci Ortaokulu'ndan mezun oldu ve Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle 1965'te İstanbul’a geldi. İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı. 

Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinledi. Mücap Ofluoğlu’nun teşvikiyle 1969’da ilk defa kanto türü şarkı söyledi. Ardından tiyatroyu tamamen bırakarak kendisini tümüyle kantoya verdi ve Türkiye'nin ilk kadın kantocusu oldu.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
05.06.2023

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah🤲🏻

05.06.2023

Çocukluğumu hatırladım şimdi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

05.06.2023

Ruhu şad, mekanı cennet olsun :( Küçükken te-re-te 'nin henüz tek kanal olduğu dönemde ne çok izlerdik onun danslarını, annem ve babam izlerken biz de mecburen izlerdik ama eğlenirdikte. Meğer ülkemiz ne kada özgürmüşte kıymetini bilememişiz, şimdi böyle dansları ve dansçıları bırakın devlet televizyon kanalına özel kanal bile çıkamıyor - çıkarttırmıyorlar :(

05.06.2023

Bu haberi okurken bir yandan da, YouTube ‘da rahmetli besteci Esin Engin ‘e ait “Calikusu (Anatema)” ve “Calikusu (Dramatik Anatema)” soundtrack ‘leri denk geldi. Hüzünlendirdi, duygulandırdı, özlem duydurdu, sorgulattı ...

TÜM YORUMLARI OKU (18)