Kanser Aşısı İçin Tarih Verdiler! BioNTech'in Kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den Açıklama

BioNTech'in kurucu ortakları ve aynı zamanda dünyanın ilk Covid-19 aşısının mucitleri olan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecekteki planlarına dair önemli bilgiler paylaştı. VOA'nın haberine göre, Almanya'nın önde gelen yayınlarından 'Focus' dergisine özel bir röportaj veren ikili, kanser tedavisinde çığır açacak bir gelişmeyi duyurdu.

Türeci ve Şahin, 2026 yılına kadar ilk kanser aşılarının onay alıp piyasaya sürüleceği konusunda büyük bir umuda sahip olduklarını ifade etti.

Prof. Şahin, 'Nihayetinde verilere dayanarak ruhsatlandırma konusunda kararı yetkili kurumlar verecek. Şu anda bir akciğer kanseri türüne karşı bir antikorumuz ve metastaz yapmış meme kanserine karşı bir antikor ilaç konjugat adayımız - kısaca ADC - onay için uygun bir duruma gelecek. Ayrıca bu yıl sonuna kadar, faz 2 veya faz 3 denemelerini sonlandırarak, tescil potansiyeli olan on aşı adayına sahip olmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

Cilt, bağırsak, rahim, prostat ve akciğer kanseri dahil olmak üzere 30 farklı kanser türüne yönelik klinik araştırmalarının devam ettiğini belirten Şahin, ilk ve ikinci aşama deneylerin büyük başarı gösterdiğini ve şu anda aşı geliştirme aşamasında olduklarını da aktardı.

'2030 yılına kadar geniş bir kanser tedavisi portföyüne sahip olmak istiyoruz. Prensip olarak, yakın bir gelecekte birçok kanser türünün daha erken tanınmaması ve daha tedavi edilebilir olmaması için hiçbir neden göremiyorum'

Özlem Türeci de bireyselleştirilmiş kanser tedavisine öncelik verdiklerine değinerek gelecekte kemoterapiye ihtiyaç kalmayabileceğini söyledi.

Türeci, 'Kemoterapiler, büyük veya yaygın tümörleri tedavi etmek için kullanılabilen çok güçlü bir yöntem. Ancak bizim üzerinde çalıştığımız, antikorları kanserden etkilenen bölgelere hedeflerken sağlıklı dokuyu mümkün olduğunca koruyarak kullanılabilmek. Bu gelecekteki hassas tedaviler için çok önemli bir yaklaşım olacak. Antikor ilaç konjugatları, yani ADC'leri Korona tedavisinde de kullandığımız mRNA‘nın tamamlayıcısı olarak görüyoruz. ADC'ler daha büyük tümör kitlelerini parçalayabilecek, aşılar da kalan kanser hücrelerini ortadan kaldırabilecek' ifadelerini kullandı.

Soğuklar Geri Geldi: Türkiye Yeni Yağışlı Havanın Etkisi Altına Girdi

Popüler İçerikler

Ortak Türk Alfabesindeki Yeni Harfler Nasıl Kullanılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
YORUMLAR
12.02.2024

aşı tüccarları siz önce aşı yüzünden kalp krizi geçiren insanların hesabını verin ulan yvşakalr aşı yapıyorsunuz ama aşı olmuyorsunuz kimi yiyonuz küreselci çetenin elemanları

Pasif Kullanıcı
12.02.2024

Aşı olmadıkları mevzusu sallamasyon bu aşı sanki sadece Türkiye'de yapılmış gibi davranıyorsunuz

12.02.2024

önce covid aşısı nedeniyle hayatını kaybedenler yüzünden Almanya devletinin size açtığı davadan aklanın, kanser aşısını sonra konuşuruz!

12.02.2024

Yine mi siz aq y

TÜM YORUMLARI OKU (16)