Kani Beko'nun Kulak Zarının Yırtılması İçişleri'ne Soruldu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Soma faciasını protesto amacıyla yurt genelinde yapılan anma etkinlikleri ve iş bırakma eylemlerine yönelik polisin çok sert tavrını TBMM’ye taşıdı. Umut Oran’ın, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelttiği soru önergesi şöyle: 

Soma’da 13.5.2014 tarihinde büyük bir facia yaşandı ve buradaki ihmaller zincirine tepki gösteren birçok yurttaş, 14 Mayıs 2014 tarihinde işçi ve memur yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, protesto gösterileri düzenlediler.

Bu kapsamda;

1-      Bu gösterilerin tamamına çok sert müdahale edilmesi talimatını siz mi verdiniz?

2-      DİSK Genel Başkanı Sn. Kani Beko ve beraberindekilerin Konak Meydanına girmek istemesi üzerine polisin tazyikli su ve biber gazı kullanması talimatını kim verdi? Kani Beko’nun sol kulak zarının yırtılmasının sorumlusu kimdir, hakkında hangi işlemi yapacaksınız? Herhangi bir polis ve/veya amiri hakkında bu olay nedeniyle inceleme başlatıldı mı?

3-      Eşrefpaşa Hastanesi’ne Kani Beko’nun da aralarında bulunduğu 25 yarılı getirilirken, bunlardan ikisinin kalp krizi geçirdiği belirtilmektedir. Biber gazı nedeniyle insanların ölümüne yaralanmasına yol açan personeliniz hakkında ne tür işlemler yapacaksınız?

4-      Emniyet kuvvetlerinin kitlesel olaylarda bizzat hedef gözeterek yurttaşların yüz, kafa, hayati bölgelerine nişan alarak atış yapmalarının gerekçesi nedir?

5-      Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli olup da üzerindeki mühimmatı nizami olarak kullanmayarak yurttaşın yaralanmasına-ölümüne yol açtığı gerekçesiyle adli/idari ceza alan personeliniz var mıdır, bunların 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren toplam sayısı ile yıllara göre dağılımı kaçtır? 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren bu şekilde ceza alan personelinizin bağlı olduğu birim ve çalıştıkları illere göre dağılımı nedir?

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"