Kanal İstanbul'a Güncelleme Geldi: Çıkan Hafriyattan Yapay Adalar Yapılacak

Yaklaşık 5 yıl önce 'çılgın proje' olarak gündeme gelen ve ihaleye bu yıl çıkılması beklenen Kanal İstanbul’dan çıkacak hafriyatla Karadeniz ve Marmara çıkışlarına 3 ada kurulması planlanıyor.

Yapılacak adaların üzerine de kanalı finanse etmek için gelir getirici projeler yapılacağı açıklanan adalara konut yapımı da düşünülüyor.

Haberin gündeme gelmesinin ardından #AdalaraİsimÖnerim etiketi ile kendi isim önerilerini paylaşan kullanıcıların yanı sıra projeyi eleştirenler de oldu.

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre, Kanal inşasında çıkan her toprağın ada yapmaya uygun olmayacağı belirtilirken, toprak kimyasal değerlerine göre iyileştirmeye tabi tutulacak. Asit ve metal yoğunluğu olan topraklar ayrıştırılacak. Adaların yapılacağı yerin belirlenmesinde de sismik hareketler ve deniz derinliği dikkate alınacak.

Nasıl yapılacak?

Adaların yapımı için öncelikle taşocaklarından kayalar getirilecek. Bu kayalarda yapılacak tahkimatın ardından, kayaların ortasına Kanal İstanbul toprağı dökülecek. Adaların üzerinde de rekreasyon alanları başta olmak üzere gelir getirici projeler yaratılacak. Projelerin pazarlanmasından elde edilecek gelir, kanalın finansmanında kullanılacak. Bu kapsamda adalar üzerinde konut projesi de geliştirilebilecek.

Adalarda yaşam alanları olacak

Projelere göre, adalara da ayrı isimler verilmesi planlanıyor. Yetkililer, adaların üzerinde yapılacak projenin henüz netleşmediğini belirterek 'Adalarda hayat olacak. Restoranlar olabilir. Dünyada bunun örnekleri bulunuyor' dedi. Bu adalara yönelik deniz trafiği de oluşacak. Kanal çıkışlarında ve adalarda, liman ve yanaşma alanları olacak.

Sosyal medyadan adalara isim önerisinde bulunanlar da oldu

Tepki gösterenler de...

Popüler İçerikler

Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
31.01.2017

ohh duble rant tadindan yenmez. ekonomiye uretime hic bir reel katkisi olmayacak bir kanali halkdan topladigin vergilerle kazdir, sonra topladigin kupon arazileri adaciklari pazarla kendini ve yandaslarini zengin et. suves yada panama gibi yeni bir ticaret yolu acilsa, ulke icinde ulasimi kolaylastirsa eywallah ama zaten var olan bir deniz yoluna paralel hatti daha fazla bogaz kenari kupon arazi yapmak icin kaziyorsun. oraya gomulecek milyarlarca dolarla egitime, teknolojinin bir alanina yatirim yapsan belkide onlarca yil disardan doviz getirisi olacak yeni is alanlari dogacak. disardan aldigin borc ile insaat harfiyat yap, sonra ulkeye doviz girmeyen ulkede dolarlari bozdurki dolar yukselmesin.

31.01.2017

bir de marmara depreminde tsunami olursa daha çok zarar olur

Pasif Kullanıcı
31.01.2017

Her şeyimiz tamdı zaten bi kanalımız eksikti. Dünya kadar sorunumuz var. Bunlar köprü, tünel, kanalla uğraşıyor. Tamam bizden arakladıkları paralarla yapıyorlar bunları ama başka bir kaynakları daha var heralde. Sanırım beyinlerinide satılığa çıkardı bunlar. Sonuçta az kullanılmış, hatta sıfır beyin. Fazla para eder. AKIL - FİKİR - SABIR

Pasif Kullanıcı
31.01.2017

#imam #hatipler #kapatılsın.

Pasif Kullanıcı
31.01.2017

ya da #15Temmuz #Rte #Kurbansana.

TÜM YORUMLARI OKU (38)