Kanada'da Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Ölü Olduğu Bildirildi

Kanada'nın British Columbia eyaletine bağlı Langley kentinde sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP Langley Sözcüsü Rebecca Parslow'un açıklamasına göre, yetişkin beyaz bir erkek, yerel saatle 06.00 sularında başladığı silahlı saldırıda birçok kişiyi öldürürken, bazılarını da yaraladı.

RCMP Sözcüsü, ismini açıklamadığı saldırganın yakalandığını ve gözaltında olduğunu duyururken, ölenlerin tam sayısını vermeyerek 'birçok' ifadesini kullandı.

Saldırganın hedefinin sokakta yaşayan evsizler olduğu bildirildi

Saldırının duyulmasının ardından, olay bölgesini çembere alan polis ekipleri, cep telefonlarından yaptığı alarm duyurusu ile çevredekilerden evlerinden çıkmamalarını istedi.

Parslow, saldırganın hedef aldığı kurbanların sokaklarda yaşayan evsizler olduğunu belirtti.

Sözcü, birkaç kilometre arayla birkaç suç mahalli olduğunu açıklarken, saldırganın bağlantısının olabileceği kişi ya da kişiler üzerinde de çalıştıklarını bildirdi.

Öte yandan basına yansıyan görüntülerde, Langley şehir merkezindeki Willowbrook Alışveriş Merkezi'nin otoparkında, en az dokuz kurşun deliği olan siyah bir polis aracı görüldü.

Çok sayıda polisin sevk edildiği ve trafiğe kapatılan bölgelerdeki inceleme ve soruşturma devam ediyor.

Polisin gün içinde olayın detaylarına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Papa'nın Kanada ziyaretine denk gelmesi endişeye neden oldu

Bu arada sabah saatlerinde meydana gelen olayın, Papa Franciscus'un Kanada ziyaretini yaptığı günde olması güvenlik endişelerini artırdı.

Saldırının ve saldırganın motivasyonunun henüz belli olmaması ve diğer güvenlik endişeleri sebebiyle, Papa'yı koruyan güvenlik ekiplerinin artırıldığı belirtiliyor.

Papa'nın halka açık programları, ilerleyen yaşı ve fiziksel engelleri sebebiyle 1 saatle sınırlandırıldı.

Papa'nın katıldığı programlara; daha önceden belirlenen yerli liderleri ve hayattaki yatılı kilise okulu mağdurları dışında kimse dahil edilmiyor.

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
25.07.2022

Abd ekolüyle/kültürüyle yayıldı bu toplu katliamlar.Altında nasıl bir sebep yatıyor tam bilmiyorum bence ama toplumdan dışlanmışlık,ötekileştirilme,uyum sağlayamama gibi durumlar bazı kişilerin psikolojisini ciddi anlamda bozup büyük bir nefret yaratıyor.Silaha ulaşım da kolay olunca şalterinin attığı noktada dalıyor bir okula ya da mekana sonrası mağlum

26.07.2022

Canada kendi ulkesi icin korumaci, ama baska somurmek istedigi ulkeler icin kabus. Bizde kaz daglarini yolmak isteyen sirketler Canada bazliydi yanlis hatirlamiyorsam. Actiklari altin madeninden siyanur akti irmaga, bu vahseti kendi ulkesinin kaynaklari icin kullanmaz. Olen Turk insani olunca IS, Kendi insanina gelince insan haklari...fasist fasisttir. Evsizlik bati ulkelerinde bazen secim, bir cok nedeni var. Psikolojisi bozuk milyonlar var ABD ve Canada da. Dogu avrupa ulkelerinden baslayarak asagilayacak kusur arar, bunuda dile getiriler, ama kendi ulkelerindeki silahlanma, psikolojik sorunlarin yol actigi saldirilar, adaletin avukatina gore islemesinin bahsi bile gecmez... KARMA..! ancak yinede yazik oluyor masum insanlara.

26.07.2022

Kanada altın maden şirketleri kendi ülkelerinde siyanürle değil eski usul, maden ocağı olacak şekilde ağaç kesmeden yer altından kazarak, maden ararlar. Türkiye de verirler siyanürü. Niye? Bu ülke her işe olur veriyor yeter ki …..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ