Kamu İşçileri Zam Oranı Açıklandı: Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşım 700 bin işçiye yapılacak zam oranları belli oldu. Kamuda çalışan işçiler, yüzde 45 zam alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sendika temsilcileriyle birlikte yaptığı toplantıda kamu işçilerine zam oranını açıkladı.

Yüzde 45 oranında yapılan zam sonrasında en düşük kamu işçisi maaşı 15 bin TL olacak.

Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

“Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz.”

“Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur.”

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması: "Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Artışı Olacak"

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
09.05.2023

Aklı başında olan bireyler bu zamların bı işe yaramadığını aksine daha çok bizi dibe batırdığıni bilir. Emekli maaşları da düşük prim ve yüksek prim ödeyenler arasındaki çizgi neredeyse kapandı. Hepimizin hanesine zam olarak geri dönecek bunlar.

09.05.2023

bunun için ekonomi okumaya veya iktisat bilmeye de gerek yok , kendimden örnek vereyimbasit sıradan bir ev hanımıyım ama bunların farkındayım ki birçoğumuz farkındayız. enflasyon böyle yüksek olduğu sürece %400 de zam yapılsa zamlar bunun üç dört katı oranında artıyor. geçen gün internette bir şeye denk geldim kaç yılı bilmem ama evlilik paketi bütün ev dügün cart curt eşyalar 78 bin tl. bu söylediğiniz gibi çok basit bir örnek çoğaltılabilir de bunlar Ama tabii ki anlayana

09.05.2023

yine maaşa artış yapmış taksim delisi cenk

09.05.2023

dedi madam marika

09.05.2023

11 yıllık Gelir Uzmanı eşim ve 10 yıllık öğretmen kardeşim şuan ekrana kafa atıyor, boşuna okuduk diyorlar, işçilerin maaşına zam gelmesine sevindik ama okuyan adam ile okumayan adam, hatta rütbeli ile rütbesiz aynı seviyede şuan.

TÜM YORUMLARI OKU (27)