Kamu Bankalarından Yeni Düşük Faizli Konut Kredisi Geliyor: İlk Evini Alacaklar Yararlanacak

Faizlerin yükselmesi sonrasında emlak sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Kamu bankalarının, yeni düşük faizli konut kredisi için çalışma yaptığı iddia edildi. 1.49 faiz oranıyla verilecek konut kredilerinden yeni evli çiftler ilk evlerini almak için yararlanacak.

Türkiye’de ortalama konut faizleri 3.6 seviyelerinde seyrederken, yüksek faizler sebebiye konut sektörü son yılların en durgun dönemini geçiriyor.

Ekonomim’de yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları, aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla yeni kampanyanın hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak

Yeni konut kampanyası ile 1 milyon TL konut kredisi kullanan bir kişi, aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabilecek. Eğer kampanyadan yararlanmazsa, aynı kredi için aylık ödemesi gereken tutar 36.500 TL’yi bulacak.

Düşük faizli ve uzun vadeli konut kredilerinden herkes yararlanamayacak. Öncelikli hedef, daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftler olacak. Ayrıca, daha önce evi olan ancak 6 ay önce evini satmış olanlar da kampanyadan yararlanabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Kredi Kartı Limitleri ve Alım Gücü Düştü, Bilgisayar Satışları Durdu
Sen Kredi Kartını Ne Kadar Faydalı Kullanıyorsun?
Maaşlar Eridi, Kredi Kartı Nakit Kullanımı Rekor Seviyeye Geldi

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
28.08.2024

Düşük faizli kredi de olsa bişey farketmiyor. Önce ülke insanın ahlakı düzelmeli. Misal 3 milyonluk ev var. Banka 1.49 faiz veriyorum dediğinde o 3 milyonluk evi, satıcısı 4–4,5 milyon yapıyolar. Yani insanımızın ahlakı bozuk.

28.08.2024

Aynen öyle zaten geçen yıllarda ev alamama nedenimiz o meşhur 0,69'luk kredi açıklamasıydı, almayı düşündüğümüz 350.000 TL'lik ev ertesi gün 600.000 olmuştu ve o günden sonra aralıksız yükseldi şu an aynı ev 4.500.000 civarında, bizim halk bu kafadayken yine aynı şey olur, insanlar ev alamaz...

28.08.2024

evi olmayan emeklileri de eklemeleri lazımdı yeni evli çiftlere.. gerçi emekli aç karnını zor doyuruyor krediyi nasıl ödeyecek

28.08.2024

1 milyona ev mi var?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ