Kamu Bankaları Rusya'nın Mir Ödeme Sisteminden Çıkmayı Planlıyor

İş Bankası ve DenizBank'ın ardından üç kamu bankası da Rus ödeme sistemi Mir'den çıkmayı planlıyor...

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, yaptırım uyarısı yapmıştı.

Kamu bankalarının, Rusya'nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurdukları açıklandı.

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısı yapmıştı.

İş Bankası ve DenizBank, ajanslara yaptıkları açıklama ile Mir uygulamasının kullanımını durdurduklarını duyurmuştu.

Bloomberg'in haberine göre kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, Rus ödeme sistemi Mir'den çıkmayı planlıyor.

Nureddin Nebati: 'Denge politikamız var'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Rusya'nın ödeme sistemi MİR konusunda 'MİR konusunda denge politikamız var. Cumhurbaşkanımız Putin ve Zelenski ile görüşüyor.' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Vefat Etmeden Önce Yakınlarını Bekleyen Hastaların Yürek Burkan Hikayeleri
Güllü'nün Kardeşi Raşit İlk Kez Konuştu: Tuğberk ve Tuğyan'la Ne Konuştu?
Volkswagen 88 Yıllık Tarihinde İlk Kez Almanya'da Üretimini Durduruyor