Kamu-Ar Açıkladı: Açlık Sınırı Ocak Ayında 5 Bin Liraya Dayandı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge Birimi'nin (Kamu-Ar) araştırmasına göre Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 5 bin liraya dayandı. Gıda dışı harcamalar ise aynı dönemde 10 bin lirayı aşarken, yoksulluk sınırı 15 bin lirayı geçti. Açlık sınırı söz konusu artışla birlikte asgari ücretin 670 lira üzerine çıktı.

T24'te yer alan habere göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının ocakta 272 lira artışla, 4 bin 924 liraya, gıda dışı harcaması 572 lira artışla 10 bin 89 liraya ve yoksulluk sınırı bin 415 lira artışla, 15 bin 13 liraya yükseldi. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının ocakta 272 lira artışla, 4 bin 924 liraya, gıda dışı harcaması 572 lira artışla 10 bin 89 liraya ve yoksulluk sınırı bin 415 lira artışla, 15 bin 13 liraya yükseldi.

"Açlık sınırı asgari ücretin 670 lira üzerine çıktı"

Geçen yıl ocak ayına göre ise açlık sınırı bin 657 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 2 bin 496 lira arttı.  Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı da son bir yılda toplam 4 bin 126 liralık artışla 15 bin 13 lira oldu.

Açlık sınırı, yaşanan bu artışla birlikte bu ay 2022 yılı için belirlenen 4 bin 253 liralık asgari ücretin 670 lira üzerine çıktı.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
23.01.2022

Bırakın şu rakam ekonomisini. Bizim burda asgari ücret brüt 1700 euro. Ben ortalama 5 bin euro kazanıyorum. Tr deki asgari ücret ile aynı birim para. Ama alım gücüm Tr dekinden misli misli fazla. Devlet burada elektrik su gibi temel ihtiyaçtan kar amacı gütmüyor mesela. Marketler, restoranlar her fırsatta zam yapamıyor. Sosyal haklar herkese eşit veriliyor. İltimas yok. Torpil yok. Daha sabaha kadar sayarım da canınızı sıkmayayım. İmkanınız varsa kaçın kurtarın kendinizi.

23.01.2022

Burda da devlet vatandaşa vereceğine vatandaştan ne kazanırım derdinde. Bahaneleri de her zaman din. Ancak insanımızın beyni nasıl kazınmışsa kimsenin aklı başına gelmiyor. Kazandığımızın yarısını siyasetçilerin cebine indiriyoruz. Bu ülkede oturdukları yerden bu şekilde kazanan başka insan yok maalesef. Keşke söylediğin gibi kaçın kurtulun diyince kurtulabilseydik. Bu ülkede bi tek geçinmek değil kadın olmakta zor. Yaşadığımız ilçeden dışarı çıkartmıyorlar. Bir de ülke dışına çıkmaya kalksam yolun başında öldürürler. O yüzden kurtulmak için kaçmak değilde artık birilerinin vicdanının sızlamasını diliyorum. Açlık sınırının bile altında bir ücret istedim patrondan. Bir aydır daha düşünüyor. Aslında kendilerine gelen parada yükseldi ama gözleri doymuyor asla. Çalışanlarına 100 lira para vermek koyuyor onlara.

24.01.2022

Bu ülkede de en çok açlar ve yoksullar oy verdi hükümete. Acı çekmekten zevk alıyorlar galiba.

TÜM YORUMLARI OKU (5)