En Zalim Tatil Faaliyeti: Kamboçya'da Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü

Kamboçya'da 40 derece sıcaklıkta turistleri ünlü Angkor Wat tapınağına taşıyan bir filin kalp krizinden ölmesi üzerine, binlerce kişi fillerin çalıştırılmaması çağrısı yapan bir dilekçe imzaladı.

Tur operatörü şirket sıcaklıklar düşene dek fillerin çalışma saatlerinin azaltılacağını vaat ederken, internet üzerinden yayılan dilekçe fillerle turist taşınmasının tamamen yasaklanmasını istiyor.

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikâyet ediyor

Dilekçede hayvanlara karşı zulmün 'gözlerden saklandığı', hayvanların ömürleri boyunça çile çektiği ve bu son fil ölümünün 'gözleri açması gerektiği' vurgulandı.

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, doğal yaşamdan alınan fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikâyet ediyor. World Animal Protection adlı örgüt fillerle seyahati 'en zalim tatil faaliyeti' olarak tanımlıyor.

Tur operatörü şirketin müdürü Oan Kiri, AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada dişi filin 45 dakika çalıştıktan ve 2,1 kilometre yürüdükten sonra yere yığıldığını anlattı.

Oan Kiri, 'Veterinerlere göre sıcak havanın stres, şok ve yüksek tansiyona yol açması yüzünden kalp krizi geçirerek öldü' dedi.

Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında

Ölen filin Asya fillerinin ortalama ömrünün sonları olan 40 ila 45 yaşında olduğu belirtildi.

Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında.

BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
27.04.2016

ananızı sikim vicdansızlar, çalıştıranda değil suç onlara sövmüyorum , o file binip gezen vicdansız turistlerde , amk evlatları

27.04.2016

Allah şu insanoğluna merhamet ve vicdan versin..Her canlı değerlidir Fakat Filler gerçekten çok özel hayvanlar..Nesilleri tükenmek üzere olan bu canlıları sirklerde kullanıyorlar eziyet ediyorlar, Sıcağın altında insanlara hizmet ettiriyorlar..Eğer birazcık vicdanınız varsa sirklere gitmeyin ve onların sizi gezdirmesine müsade etmeyin..Hiç bir canlının canı yanmasın herşey bizlerin elinde

27.04.2016

saatlerce hayvanları yürütüyorlar sonrada hayvanlar saldırınca "neden böyle yaptı bilmiyoruz" dilorlar. böyle hayvansı varlıklara insan denmez.

28.04.2016

insanoğlu , eğiticisini öldüren fili asarak idam etmiş zamanında.. o derece tam da insan aslında başka bir canlıdan bu kadarını bekleyemezsin

TÜM YORUMLARI OKU (17)