Kalp ve Mantık İkilisi Arasında Kalanların Doğru Tercihi Yapabilmesi için Tavsiye Ettiğimiz 10 Yol

Bazen kalp ve mantık arasında bir denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Bu zorlu kararı vermek için acele etmeyin ve öncelikle sizin için hazırladığımız bu içeriği okuyun!

1. Öncelikle kendi duygularınızı anlayarak başlamalısınız.

Her zaman öncelikli olarak kendinizi düşünmelisiniz. Sakin bir zaman diliminde kendi içinize dönüp duygularınızı sorgulayın. Bu kalp ve mantığın ilk çatışması olacaktır. 😥

2. Önünüzde hangi seçenekler olduğunu iyice düşünün...

Bu seçenekleri düşünürken objektif olmaya özen göstermelisiniz. Yoksa uzun vadeli bir karar olmayacaktır. Her seçeneğin avantajı veya dezavantajı vardır, bu seçenekleri bir liste haline getirebilirsiniz.

3. Verdiğiniz kararın uzun vadede sizdeki önemini iyice tartın.

Mantıkla veya kalbinizle karar vermiş olun, uzun vadede bu kararın sizi ne derece mutlu edeceği oldukça önemli. O yüzden kararınızı verirken mutluluğunuzu ve uzun vadede size ne kadar fayda sağlayabileceğini düşünün.

4. Kendi değerleriniz önemli bir gösterge olsun.

İlişkinizin sizin değerleriniz için ne kadar uygun olduğunu düşünmek karar vermenizde yardımcı olur. Ya da ilişkinizin değerlerinizi ne kadar yansıttığına bakmak işinize yarayabilir.

5. Karar veren siz değilmişsiniz gibi gözlem yapın.

Bir adım geri çekilin ve bu durumda başka biri olsaydı ona ne tavsiye verebileceğinizi düşünün. Bu bakış açısı mantığınız ve duygularınız arasında denge kurmanıza kesinlikle yardımcı olacak.

6. Her kararın bir riski vardır.

Ne seçerseniz seçin, belirsizliğin olduğu her yerde bir risk vardır. mantıklı bir şekilde, önünüzdeki seçeneklerin risklerini iyice değerlendirin. Duygusal kararlar almanın da getireceği olasılıkları göreceksiniz.

7. Önceliklerinizi düşünmek karar vermenizde oldukça yardım edecek.

Hayatta herkesin bir önceliği vardır. Seçeneklerden hangi kararın sizin için daha önemli olduğunu ya da verdiğiniz bir kararın sizi ne kadar önemli hissettireceğini iyi düşünün.

8. Geçmiş tecrübeleriniz karar vermenizde size bir ders olsun.

Daha önceki ilişkilerinizi düşündüğünüzde verdiğiniz kararlar, sizi ne derece mutlu hissettirdi? Bu soru, şu an seçim yapmanızda size yol gösterebilir. Geçmişteki hataları tekrarlamamak için, mevcut vereceğiniz kararı iyi düşünün.

9. Karar vermek için acele etmeyin!

Böyle zorlu bir karar için kendinizi zorlamayın! Hem duygusal hem de mantıksal tercihlerinizi düşünmek için kendinize bolca vakit verin. Zaman geçtikçe neyin sizin için daha önemli olduğunu da anlamış olursunuz.

10. Yine de hala karar veremediyseniz...

Kalbiniz ve mantığınız arasında hala olumlu bir karar veremediyseniz içsel olarak bir uyum düşünebilirsiniz. Yani hem kalbiniz hem de mantığınıza yatan bir seçenek elbette ki vardır.

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!