Kalkın Gençleşiyoruz! Tükettiğiniz Takdirde Benjamin Button Gibi Yılları Geriye Saracağınız 12 Gıda

Hepimiz 60'lı yaşlarında 20 yaş genç görünen insanlar görmüşüzdür. Ayrıca 40'lı yaşlarında 60 yaşında gibi görünen insanlarda görmüşüzdür. Peki bu nasıl mümkün olabiliyor. Yediğimiz gıdalar bizim vücudumuzun gençleşip yaşlanmasında büyük rol oynuyorlar. Yiyecekleri yaşlanma karşıtı ilaç olarak kullanmak mümkündür. Araştırma yoluyla, bazı spesifik gıda türleri yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı oluyor. !2'sini sizin için sıraladık.

1. Yaban mersini

Yaban mersini, Dr. Josh Axe'e göre cilt kanseri ve erken yaşlanma ile mücadele ettiği gösterilen amino asitler, glukitler, oligo elementler ve antioksidan kapasitesi yüksek farklı fenolik bileşik sınıfları bakımından zengindir. Yaban mersini ayrıca, iyi yaşlanan insanların derilerinde bulunan aynı antioksidanlar olan biyoflavonoidler ve resveratrol içerir.

2. Avokado

Avokado, anti-enflamatuar yağ asitleri bakımından yüksektir ve A vitamini bakımından zengindir, bu da eski cilt hücrelerinden kurtulmamıza yardımcı olabilir ve yeni parlayan bir cilde sahip olmamızı sağlar.

Avokado ayrıca cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumaya, toksinleri engellemeye ve belirli kanser türlerine yakalanma riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek karsinoidler içerir.

3. Papaya

Ülkemizde bulması zor olsa da, bulunduğu an kesinlikle alınıp tüketilmelidir. Çünkü, Papaya, antioksidanlar bakımından zengin olduğu için bir süper gıda ününe sahiptir, bu da çalışmaların yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. 2013 Araştırmasına göre, vizyonunuza yardımcı olan A vitamini, bağışıklık sistemi ve cilt için harika olan C vitamini, kalbe yardımcı olan K vitamini ve sadece cildinize değil, kanınızın, gözlerinizin ve beyninizin sağlığına da yardımcı olan bir antioksidan olan E vitamini içerir.

4. Ceviz

Cevizlerin şekli insan beyni gibi olduğundan, çoğu insan sezgisel olarak beyin üzerinde iyi etkileri olacağını varsaymıştır. Ayrıca ceviz, içerdikleri protein ve omega-3 yağ asitleri nedeniyle beynimiz için oldukça yararlıdır. Günlük bir avuç ceviz yemek, genel uzun ömürlülüğünüzü artırmak için doğru yağ asidi dozunu almamızı sağlayacaktır. Ayrıca, omega 3'lerin beyninizi genç tutmaya yardımcı olduğu ve bunamanın başlamasını önlediği bilinmektedir.

5. Yeşil çay

Yeşil çay, hücrelerin erken yaşlanmaya neden olabilecek veya bazı hastalık riskinizi artırabilecek hasarlarla savaşmasına yardımcı olan oksidan bakımından yüksektir. Kalp hastalığı, iltihaplanma, insülin ve diyabetle savaşabilen polifenoller adı verilen spesifik antioksidan türleri ile  doludur.

6. Kırmızı şarap

Bu bir çok insanı şaşırtabilir. Ama gerçek şu ki, zaman zaman bir kadeh kırmızı şarabın bazı faydaları olabilir, özellikle de konu sizi genç tutmaya gelince. Resveratrol şarapta bulunan bir antioksidandır ve araştırmalar bizi kansere, diyabete ve kalp hastalığına karşı koruyabileceğini göstermektedir.

7. Tatlı patates

Tatlı patates, lezzetli bir şey arzuladığınızda ortalama patatesinize sağlıklı ve harika bir alternatiftir. Beta-karoten içerir ve vücudunuz beta-karoteni A vitaminine dönüştürür, bu da cilt hücrelerinizi güçlendirir, elastikiyeti arttırır, yeni cilt hücresi büyümesini teşvik eder ve sizi daha genç, daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip kılar.

8. Sebzeler

Birçok sebze, yaşlandıkça sizi kanser, kalp hastalığı ve katarakt gibi hastalıklara karşı koruyabilecek antioksidanlar içerir.

Bir çalışmada, araştırmacılar 700'den fazla Japon kadını seçti ve cilt elastikiyetini ve diğer cilt özelliklerini ölçtüler. Araştırmacılar, daha fazla yeşil ve sarı sebze yiyenlerin, yemeyenlere göre daha az kırışıklığa sahip olduğunu bulmuşlardır. Bunun nedeni, sebzelerin düşük kalorili olması ve özellikle genç görünmek istiyorsanız, vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerinde yüksek olmasıdır.

9. Sızma zeytinyağı

Zeytinyağı, dünyadaki en sağlıklı yağ kaynaklarından biri olma ününe sahiptir. Araştırmalar, zeytinyağının zeytinyağına özel mutfak kullanımının, özellikle 70 yaşın üzerindeki bireyler arasında başarılı yaşlanmayı etkilediğini göstermektedir.

Zeytinyağı sizi metabolik sendrom, kanser ve yüksek tansiyon gibi çok çeşitli yaşa bağlı hastalıklara karşı korur. Cildinizin sıkılığını ve elastikiyetini korumaya yardımcı olan yaklaşık% 73 doymamış yağ olduğu için cilt için de harikadır.

10. Nar

Antioksidanlar söz konusu olduğunda, nar yeşil çayın üzerinde bir antioksidana sahip olabilir. Yaşlandıkça, kolon kanseri gibi hastalıklara yakalanma riski artar. Nar, bu tür kanserlerden muzdarip insanların durumunu iyileştirebilir.

Yaşa göre tanımlanmış faydaları söz konusu olduğunda, nar sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilir. Hasarlı cildi onarabilir ve ayrıca vücudun kollajen üretimini artırabilir.

11. Baharatlar

Baharatlar herhangi bir yemeğe lezzet ve sağlık katar. Tarçın kokusu hoş olan bir baharattır ve beslenmenize daha sık eklemelisiniz. Niçin? Tarçının cildinizdeki kollajen üretimini arttırdığı, daha sıkı ve genç görünmesini sağladığı gösterilmiştir. Kırmızı biberler ise karotenoidler ve C vitamini olarak bilinen antioksidanlar içerir. Araştırmaya göre, C vitamini içeren antioksidanlar tüketen yaşlı kadınlar yüz kırışıklıklarını azalttı. Yaşlanma belirtilerini engellemeye yardımcı olan bir başka baharat da zencefildir. Gingerol adı verilen bir bileşik içerir ve bu bileşik cildimiz güneş ışınlarından zarar gördüğünde ortaya çıkan yaşlılık lekelerinin görünümünü azaltabilir.

12. Kemik suyu

Kemik suyu, artık öğünlerinizdeki kemiğin pişirilmesinden yapılır. Örneğin, kalan tavuk kemiklerinden veya balık kılçıklarından kemik suyu yapabilirsiniz.

Kemikleri pişirdiğinizde besin maddelerini et suyuna bırakır. Kemik suyu daha sonra, bildiğiniz gibi, cildinizin sağlam kalmasına ve kırışıklıklarla savaşmasına yardımcı olan kollajende bir destek sağlar. Birçok yaşlanma karşıtı krem bu nedenle kollajen içerir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bağışıklık Sisteminden Kalp Sağlığına Kadar Kırmızı Turpun Bitmek Bilmeyen Mucizevi Faydaları
Çok Fazla Ekmek Tüketirseniz Vücudunuzda Neler Olabileceğini Biliyor musunuz?
Dengeli ve Sağlıklı Beslenerek Kilo Vermek Mümkün! İşte Fleksitaryan Diyetinin Ayrıntıları

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!