Kalan Hapis Cezasını Camide Tamamlıyor

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Uğur Bıyıklıoğlu, 'denetimli serbestlik yasası' kapsamında, kalan 1 yıllık cezası için 'cami temizliği' ile görevlendirildi.

İstanbul'da uyuşturucu ticaretinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 50 yaşındaki Uğur Bıyıklıoğlu,  4 yıl kapalı, 1 yıl açık cezaevinde tutulduktan sonra, iyi hali göz önüne alınarak 'Denetimli Serbestlik Yasası' uyarınca cezasının kalan 1 yılını  'Kamuya yararlı iş' olarak cami temizliğinde görevlendirildi. Ayağına elektronik kelepçe takılan ve cezasının son 117 gününü çekmekte olan Bıyıklıoğlu, yasa kapsamının daha fazla mahkumu kapsayacak biçimde genişletilmesini istiyor.

Bir süre uyuşturucu kullanan ve daha sonra da uyuşturucu satmaya kalkınca polis tarafından yakalanan Uğur Bıyıklıoğlu, 2009’da Bakırköy 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının 3 yıl 7 aylık bölümünü Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde tamamlayan Bıyıklıoğlu, daha sonra Silivri L Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezaevinden tahliye edilen Bıyıklıoğlu, başvurusu kabul edilince son 1 yıl için de 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlandırıldı. Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi'ndeki Siteler Camii'nde de hafta içinde günde 4 saat tuvalet ve iç temizliği yaparak cezasının kalan 117 günlük bölümünü çekmekten memnun olan Bıyıklıoğlu, şöyle dedi:

'Yasanın daha da genişletilmesini istiyoruz'

“Bu yasa cezaevindeki insanları topluma kazandırmak için çıkarıldı. Memnun olduğumuz bu yasanın daha da genişletilmesini istiyoruz. Yalnız tek sorunumuz var,  cezaevinden çıkıyoruz, bize gösterilen böyle bir işte karşılık almadan çalışıyoruz. Ama camiye gidip- gelmek için yol parasına ihtiyaç var. Ailesi olanlar yardım edenler bir şeyler yapabiliyor. Benim annem, babam, kardeşim, evlenmediğim için çocuğum dahil hiç kimsem yok. Buraya gelirken bazen minibüs parası veriyor, bazen yürüyerek gidip-geliyorum. Ayağımda kelepçe var. Akşam 9'dan sonra dışarı çıkmam yasak. Haftada 4 gün gidiyorum imza atıyorum. Yasaya göre sigortalı işimiz olsa kamuda yararlı işte çalışmamıza gerek kalmıyor ancak sabıkalı olduğumuz için kimse bizi işe de almıyor. Bakanlık bu konulara daha fazla ilgilenirse çıkan mahkumların tekrar cezaevine dönmemesi adına olumlu adım atılmış olur diye düşünüyorum.'

Cezaevine girmeden önce kahvehanelerde çay ocakçılığı yaptığını, kendisine gösterilen her işi kısa sürede öğrenip yapabileceğini ifade eden Uğur Bıyıklıoğlu, ayağındaki elektronik kelepçe ile 21.00-07.00 saatleri arasında evden ayrılmasının yasak olduğunu, haftada 4 gün karakola giderek imza attığını söyledi. Bıyıklıoğlu, Avcılar Kaymakamlığı'na başvurarak durumunu anlatacağını öncelikle iş, bulunamadığı takdirde gıda ve para yardımı yapılmasını isteyeceğini ekledi. Bıyıklıoğlu, yasa uyarınca 40-45 gün arayla düzenlenen 8 ayrı konferansa katılmasının zorunlu olduğunu, ayağındaki elektronik kelepçenin çok hafif ve rahatsız edici yönü bulunmadığını, evdeki sabit eşleştirilen cihaz sayesinde 21.00-07.00 saatleri arasında evde olmadığı takdirde anında tespit edilebildiğini ekledi.

DHA

Popüler İçerikler

Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
YORUMLAR
14.02.2016

hiç te ceza gibi gelmedi hem sevap işle hem ceza çek bence bi ceza verilseydi bu camiye yaklaştırmamak olurdu

14.02.2016

baba bonzai mi

14.02.2016

bence süper bir uygulama olmuş

14.02.2016

zuhahahahah

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ