Kalabalıklar İçinde Kaybolup Yalnız Hissettiğinizde Kendinize Hatırlatmanız Gereken Önemli Noktalar

1. Durumun doğal olduğunu kabul et:

Eğer insanlarla sürekli etkileşim halinde olan biriyseniz söyleyeceklerimiz sizin için zor gelebilir fakat yalnız olmanız gereken zamanların olduğunu da unutmayın. Ancak; kendi içinizde nasıl yalnız ve rahat olacağınızı öğrenmek, size kendinize güven duygusunu kazandırır. Sürekli arkadaşlarınızla olmanız ise sizi bu durumdan alıkoyar.

2. Kaybolmayı ve yalnızlığını seni yöneten bir kılavuz olarak kullan:

'Nereye gittiğini bilmek için nerede olduğunu bilmek zorundasın' cümlesini muhtemelen duymuşsunuzdur. Yalnızlık aynı zamanda bir arayışta olduğunuzu göstermek için yaşam sinyali görevi görür. Yalnızlık içinde boğulduğunuzda aradığınız cevaplar ruhunuzun derinliklerinden gelir.

3. Yalnızlık, farkına varman gereken gerçeği görmene yardımcı olur.

Sürekli arkadaş ortamında olmak; bazen rahatlatıcı olsa da herhangi bir durumun gerçekleriyle yüzleşmenizde dikkat dağıtıcı bir unsur olabilir. Yalnızlık, bu durumun önüne geçer ve sorunlarınızla yüzleşmenizi zorlar. Yani yalnızlığı, bu durumu düzeltmekte bir ilaç gibi görebilirsiniz.

4. Düşündüğünden daha çok kontrol sahibi olduğunu hatırla:

Yalnız olmak ya da kaybolmak, dokunduğumuz her şeyin olumsuz olduğunu düşünmemizin bahanesi olabilir. İşin gerçeği, kendimizi mağdur durumuna sokmamıza yardımcı olur. Fakat, kimse size nasıl tepki vereceğinizi söyleyemez. Bu durumda son sözü söyleyecek olan yine sizsiniz. Yani her şey sizin elinizden geçiyor.

5. Yalnızlık duygusunun sağladığı özgürlüğü kucakla:

Birçok insanın yalnızlık yüzünden yatkın olduğu kendine acıma duygusu yerine elinize geçen özgürlüğe odaklanmayı deneyin. Genelde etrafınızda insanlar varken sürekli onaylanma ihtiyacı duyarsınız fakat yalnız olduğunuzda bu durum ortadan kalkar ve size de tadını çıkarmak kalır.

6. Olduğun kişiyi tanı:

Yaşadığınız hayat şartları, başkaları tarafından bilinen o kişiden uzaklaştırdığı için yalnız ya da kafası karışık hissedebilirsiniz. Belki de şu an olduğun kişi eskisinden tamamen farklıdır. Hayatın değişimle ilgili olduğunu ve bu değişime nasıl tepki verdiğinizi fark edin. Artık eskiden olduğunuz kişi değilsiniz!

7. Elinden gelenin en iyisini yapmak için çaba göster:

Genelde, izole olmuş ve yalnız hisseden insanlar yenilgici bir tutum geliştirirler. Bu durumda, öz güven eksikliğinden dolayı daha düşük işler yaparlar ve bunu umursamazlar. Asla bu hissin değer anlayışınızı elinizden almasına izin vermeyin. Her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın. Böylece diğer insanlar da, üstesinden gelmek zorunda olduğunuz engellere rağmen kararlılığınıza hayran kalacaklardır.

8. Sorun devam ederse yardım istemekten çekinme:

Yalnız ve kaybolma hissi herkesin zaman zaman yaşadığı bir durumdur. Ancak bunun nispeten kısa bir süre devam etmesi gerekir. Çoğu insan, bir zamanlar korkak olduğunu itiraf eder. Ancak bu durum sandığınızdan uzun sürerse, bunu görmezden gelmeyin ve yardım almaktan çekinmeyin.

9. Bu şekilde hisseden tek kişinin sen olmadığını bil:

Yalnızlık hissi herkes tarafından yaşanmasına rağmen daha önce kimsenin böyle hissetmediğini düşünüyoruz. Bunu düşünmemiz ise sıkıntı içinde olduğumuz zaman etrafımızda iyi görünen insanları sessizce gözlemlememizden kaynaklanıyor. Fakat gerçek şu ki, etrafımızdaki insanlar bu durumu bizimle paylaşmadıkça mücadeleleri hakkında bir fikrimiz de olamaz. Güvendiğiniz biriyle sıkıntılarınızı paylaşın ve onların bu duygularla nasıl başa çıktıklarını sorun. Sonuçta hepimiz bu acıyı biliyoruz.

10. Duygularını kaydet:

Yalnız ve kaybolmuş hissettiğinizde düşüncelerinizi kaydedin. Daha sonrasında durumları nasıl gördüğünüze tekrar baktığınızda ne kadar ileri gittiğinizi görünce oldukça şaşıracaksınız. Eğer hislerinizi kaydederseniz, kim olduğunuz ve hislerinize sebebiyet veren şey hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

11. Her şeyin bir sebebi olduğunu hatırla:

Hayatımızda karşılaştığımız her durum bize bir şey katmak için tasarlandı ve insanlık boyunca kişiden kişiye aktarıldı. Bazen öğrendiklerimizden ders çıkaracak kadar şanslı olabiliyoruz. Şanssız olduğumuz durumlarda ise, hislerimizi nasıl idare ettiğimizi görmeye ihtiyacı olan birinin varlığına inanmamız gerekiyor. Yalnızlık ve kaybolma hissi bu şekilde daha acı verici olmasına rağmen başkalarına yardımı dokunabiliyor.

12. Zamanın değerli olduğunu unutma:

Depresyon ve yalnızlık denizinde kaybolduğumuzda durumu, geçmiş olayların pişmanlığına yormak çok kolaydır. Bu, olumsuzluğu beslemekten başka bir işe yaramaz ve durumu devam ettirir. Bu tuzağa düşmek yerine daha sağlam adımlar atın ve attığınız her adımı farkında olun. Bunu yaparak da günün sonunda üstesinden geldiğiniz mücadeleyi kutlayın...

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı