Kahve İçmeyi Bırakmak Dahil Hamile Olabileceğinizin 7 Şaşırtıcı Belirtisi

Birçok kadın için reglin görünmemesi hamilelik belirtisi olarak kabul edilir ve genelde de doğrudur. Ancak stres, kilo alıp verme veya düzensiz regl de kanamanın gecikmesine neden olabilir. Bunun yanında hamileliğin başka belirtileri de var. Ve her insan farklı olduğu gibi her hamilelik de her hamileliğin semptomları da farklı oluyor.

Kaynak: The Sun

1. Yiyecek ve içeceklere olan ilgisizlik

Çay, kahve, yağlı yiyecekler gibi eskiden zevk aldığınız belirli yiyeceklere ilginizi kaybettiyseniz bu bir işaret olabilir. Bunun yanında sigara içiyorsanız ve ağzınızda metalik bir tat fark eder ya da artık sigaradan keyif almıyorsanız bu da başka bir belirti. Unutmadan 'turşu, dondurma, meyve suyu' gibi aşermeleriniz de birden ortaya çıkabilir.

2. Kanama

Gebeliğin ilk birkaç haftasında az biraz 'lekelenme' veya sadece biraz kan kaybetme ile sonuçlanacak hafif bir dönem geçirebilirsiniz. Bu durum kadınlara regl yanılsaması verebilir. Peki kanama neden olur? Yumurtanın rahme yapışması ile implantasyon kanaması meydana gelir.

3. Yorgun hissetmek

Hamileliğin ilk 3 ayında daha düşük kan basıncı, daha düşük kan şekeri seviyesi ve ayrıca progesteron adlı hormonun aşırı üretilmesi mümkün olup bunlar da bünyede yorgunluğa sebep olabilir.

4. Kabızlık ve daha fazla çiş ihtiyacı

Vücut hamileyken ürettiği kan miktarını arttıracağı için böbrekler daha fazla sıvı üretir. Bu da gece boyunca daha fazla 'tuvalet' demek. Bunun yanında vücutta kasları gevşeten ve sindirimi yavaşlatan progesteron hormonu artacağı için kabız olabilirsiniz.

5. Ağlamaklı hissetmek

Vücut hamileliğin başlangıcında hormonlarda ciddi bir değişiklik yaşadığından aniden duygulanmak, ağlamak veya sinirli, endişeli, umutsuz hissetmek bir kadın için oldukça mümkün ve normal.

6. Gün içinde sürekli mide bulantısı hissetmek

patiliyo.com

Kadınlar genelde sabahları mideleri bulandığında test yaptırırlar. Ancak bulantıların kesin saati, sıklığı ve şiddeti kadınlara göre değişir. Ve mide bulantısı günün herhangi bir saatinde çıkabilir. Bulantılar hamileliğin ilk ayında çıkabileceği gibi bazı kadınlar bunu hiç yaşamaz.

7. Göğüs ve meme uçlarında değişiklik

Vücuttaki bir dizi hormonal değişiklik sebebiyle göğüslerinizde hassasiyet ve karıncalanma hissi yaşayabileceğiniz gibi meme uçlarınız koyulaşıp damarlarınız daha görünür hale gelebilir. Ancak vücut hamileliğe alıştığında bu semptomlar kaybolacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Vajinanın Başına Gelen Ancak Tamamen Sağlıklı Olan 6 Garip Şey
Türkler Olarak Erken Doğuruyoruz! Avrupa'da Kadınların Hangi Yaşlarda Çocuk Sahibi Olduğunu Biliyor musunuz?
Mucize Bebek: İranlı Bir Kadın, Bağırsağının Üstünde Büyüttüğü Bebeği Dünyaya Getirdi
Rahim Ağzı Kanseri Teşhisi İçin Hayati Önem Taşıyan Smear Testine Girmeden Alınacak 10 Önlem
Kadınlara Özel! Cinsel İlişkinin Acı Verici Olmasının Yaygın 7 Nedeni

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi