Kahve İçince Tuvalete Koşanlardan mısınız? Gelin Beraber Sebebini Öğrenelim

Kahve içen milyonlarca insandan birisi misiniz? Peki, kahve içtikten hemen sonra tuvalete gittiğinizi fark ettiniz mi? Kahve yüzyıllardır tüketilse de şaşırtıcı bir şekilde bunun kesin sebebi halan bilinmemektedir. Buna rağmen bilim insanlarının bir fikri var. Hadi bakalım.

Sabah kahve içmeden uyanamayanlardan mısınız? Peki, kahve içtiğinizde genellikle tuvalete koşuyor musunuz? Bunun sebebini anlamak aslında biraz karışık.

Kahvenin içinde binden fazla kimyasal bulunuyor. Bu kimyasalların her birinin nasıl bir etkisi olduğunu bilmiyor olsak da yapılan araştırmalar ile bazılarını anlamlandırmaya başladık.

Midenizin astarı, peristalsis adı verilen bir kasılma dalgasını başlatmaktan sorumlu gastrin adlı bir hormon salgılar. Kahve ise midenize gastirin salgılaması için sinyal gönderir. Bu bazı insanlar için tuvalete yetişmeye çalışmak demektir.

Ayrıca kafeinsiz kahve de, her ne kadar daha az olsa da, benzer bir etkiye sahiptir. Anlaşılına göre kahvenin içindeki kafein ve asitlerin mide üzerinde henüz anlamadığımız farklı etkileri var.

Ayrıca kahvenize eklediğiniz maddeler de etkili olabilir. Süt, krema veya şeker gibi maddelerin sindirilmesi her zaman kolay değildir.

Özellikle laktoza karşı hassas insanlar bunu çok iyi bilir. Bu yüzden kahve içtiğinizde tuvalete gitmekten şikayetçi iseniz kahvenize koyduğunuz maddelere de dikkat etmeniz iyi olacaktır.

Her ne kadar gününüze kahve olmadan başlayamıyor olsanız da içtiğiniz kahve miktarına dikkat etmeniz sindirim sisteminizin sağlığı için en iyisi olacaktır.

İlginizi çekebilir:

Hamilelikte İshal Neden Olur, Nasıl Geçer?
Yatak Odasının Vazgeçilmez Pozisyonlarından Biri Olan Doggy'i Tercih Etmeniz İçin 9 Sebep
Bu Evet/Hayır Testi Cinsellikte Ne Kadar Cesur Olduğunu Söylüyor!

Popüler İçerikler

Akdeniz’de Dehşet Olay: 'Batan' Göçmen Teknesindeki 16 Yaşındaki Kız Tecavüze Uğradıktan Sonra Boğularak Öldü!
A Milli Futbol Takımımız Çekya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Son 16'da!
Makam Arabası ile Suriye ile Türkiye Arasında İnsan Kaçıran Tuğgeneral Bilal Çokay Tutuklandı
YORUMLAR

Ben sabahları kahve içmem, çay içerim. İnce belli bradakta Türk çayı, bize Ata'mızın hediyesi. Ben kahveyi öğlen içerim. Kahveyi öğlen içerim ki akşam geç saatlere kadar enerjim düşmesin. Akşam geç saatlere kadar enerjim düşmesin ki zaten hiçbir şey yapmıyorken biraz daha hiçbir şey yapmayayım.

07.05.2023

Nescefe Gold, Kahve kreması ve duruma göre 2 ya da 3 küp şeker kullanıyorum. Aşağı yukarı 15-20 dakikada bir tuvalete giderim. Dışarı çıktığımda mutlaka yanımda bozukluk ve İstanbul kart olur.

07.05.2023

bende kabızlık sorunu var sabah kahve içsem faydası var mi önerir misiniz?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ