Kahramanmaraş'ta Koruma Altındaki Geyikler İçin Doğaya Yem Bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan koruma altındaki geyikler için doğaya yem bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken koruma altındaki geyikler için çalışma başlattı.

Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki 1850 metre rakımlı Başkonuş Yaylası'na çıkan ekipler, belirlenen noktalara ekmek, ot ve yem bıraktı.

Ekiplerin bıraktığını yiyeceklerle beslenen geyiklerin, bu anları objektiflere yansıdı.

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Nurhak-Elbistan kırsalına da 2 ton kuru yonca bırakıldığı ve belirlenen bölgelerde yemleme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

2010 Yılındaki Nokia Siparişi 16 Yıl Sonra Eline Ulaştı
Evi Arabası Olmayan Erkek İçin "Bir Baltaya Sap Olamamış" Diyen Kadın Tepkilerin Odağında
Yurt Dışı Alışverişlerinde 30 Euro Limiti Kaldırılmasını “Fırsat” Olarak Yorumlayan İTO Başkanı’na Tepki Yağdı