Sıradan kentliler olarak yabancı mutfaklara iyi kötü aşina olduğumuzu düşünüyoruz ama işin doğrusu pek öyle değil.
Sıradan kentliler olarak yabancı mutfaklara iyi kötü aşina olduğumuzu düşünüyoruz ama işin doğrusu pek öyle değil.
Ayrıca İtalyan ve Uzakdoğu mutfakları haricinde dünyada insanlar ne yer, ne içer pek bilmiyoruz sanki.
Garip geldi değil mi? Zaten damak zevki ve alışkanlıklar tam olarak böyle bir şey. Bunu garipsiyoruz, çünkü hiç denemedik. Bize garip gelen daha bir dünya kombinasyon var.
Günümüz Türk mutfağında pek rastlamıyoruz buna. Haliyle gördüğümüz zaman şöyle bir irkiliyoruz. Fakat Osmanlı mutfağında şimdiki gibi domates ağırlıklı yemekler yoktu. Yemeklerde meyveler lezzet kaynağı olarak sıkça kullanılıyordu. Yani aslında bizim yemek kültürümüz de kolaylıkla bu şekilde gelişebilirdi. Gelişmedi, o ayrı.
Bu arada yanına reçeli kondurmakta zorlandığımız İsveç köftenin kökeninin bize dayandığı da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Yoksa?!
Fragmanları bile yayınlanmış filme Christopher Plummer dahil edilerek, Spacey’nin karakterini yeniden canlandırması sağlandı (Plummer’ın plastik makyaja pek ihtiyacı yoktu tabii) Film gösterime bu son dakika revizesiyle girdi. Her şey iyi kötü kotarılmıştı. Üstelik Plummer, bu yılan hikayeli rolüyle Oscar adaylığı dahi aldı.
Prowse üç filmde de Vader’ı canlandırdı, fakat serinin ilk filmi çekilirken, Darth Vader’ın sesine de hayat vereceği düşünülüyordu.
Sizi bilmem ama ben bu hissi çok sık yaşıyorum.
Gerçekten de zaman akıp gidiyor ve bazı fırsatlar kayboluyor. İçinde bulunduğumuz modern dünyada anlamlı bir hayat yaşamak isteyen herkesin sık sık torschlusspanik yaşaması gerekiyor sanki, siz ne düşünüyorsunuz?
*
Kafa sondajı haftaya kaldığı yerden devam edecek, farklı konularda kafaları sondajlayacak. Takipte kalın!
güzel içerik teşekkürler. vader'ın sesinin değişmesi cidden çok iyi olmuş.
2 Aydır dublin de yaşıyorum öyle bir İrlanda yemeği görmedim
Çorba olmuş biraz ama her bilgi ilginçti Torschlusspanik Almanca bildiğimi zannetmemden kaynaklı bana hep yumurtanın kapıya dayanması şeklinde geliyor :D Halbuki gerçek anlamı çok daha edebiymiş.