Kadrosuna Kıvanç Tatlıtuğ'un da Dahil Olduğu Belçika Yapımı Netflix Dizisi 'Into the Night'ın 2. Sezon Analizi

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl izlenme rekorları kıran 'Into the Night'ın yeni sezonu geldi. Dizinin bu sezonki oyuncu kadrosuna Kıvanç Tatlıtuğ da dahil oldu. Halihazırda gururla izlediğimiz Mehmet Kurtuluş'tan sonra Tatlıtuğ da diziye dahil olunca sizlere güzel bir analiz yapalım dedik. Detaylar için buyrun içeriğe...👇

Önemli Not: İçerikte bol miktarda SPOILER var! Demedi demeyin!😅

Netflix’in ilk Belçika yapımı Netflix dizisi olma özelliği taşıyan ‘Into the Night’ı belki izlemişsinizdir.

Size ilk çıktığı gün bu içeriğimizde dizi hakkında pek çok önemli detaydan bahsetmiştik:

Asın Bayrakları! Mehmet Kurtuluş'un da Kadrosunda Yer Aldığı Netflix'in Belçika Yapımı Yeni Dizisi: 'Into the Night'

Oyuncu kadrosunda Mehmet Kurtuluş’un da yer aldığı ve Türk bir karakter olan ‘Ayaz’ hepimizin gurur kaynağı olmuştu.❤️

Dizinin ikinci sezonu da merakla bekleniyordu bildiğiniz üzere. Geçtiğimiz Çarşamba günü nihayet yayınlandı. Tabii bir de sürprizle.

Dizimizin oyuncu kadrosuna Kıvanç Tatlıtuğ da dahil olmuş. Kendisi dizide 1 dakikadan az bulunsa da 3. sezonda epeyce bir görecek gibiyiz kendisini.

Bu sezon pek çok izleyici tarafından dizinin ilk sezonuna göre daha durağan bulundu.

Aslında bence bunun nedeni dizinin ilk bölümlerinde Zara ve oğlunun yaşadığı trajedinin olması gerekenden bir tık daha uzun tutulmuş olması.

Pek çok dizi için bu durum normal olsa da dizinin ilk sezonunda aniden gelişen ölüm olayları bizleri o kadar şaşırtmıştı ki muhtemelen ikinci sezonda seyircinin bunu bu denli hızlı göremeyişi bir hayal kırıklığı yarattı.

İkinci sezonda ilkindeki gibi bölüm isim ve konularının tek karakterle bağlantılı olması diziyi pek çok diziden farklı kılan güzel bir detay.

İlk sezonda teknik anlamda çok fazla eleştiriye maruz kalmıştı ‘Into the Night’.

Bunun en büyük nedeni de bir helikopter pilotunun uçak sürmeye çalışması ve YouTube videosuyla uçak indirmesiydi.

Sylvie hatırlarsanız ‘tamam uçağı indirebilirim ama kalkış için Mathieu’ya ihtiyacımız var. Uçağı kaldırmak indirmekten yüzlerce kat zor’ gibi bir cümle kuruyordu ancak pek çok pilot durumun böyle olmadığından bahsediyor.

Uçağın geri vites yapması da teknik olarak pek olası değil. En azından uçağa zarar vermemesi adına tercih edilmiyor.

İkinci sezonda bu tarz teknik detaylara dikkat edilmiş gibi. Örneğin Sylvie artık helikopter kullanıyor dizide. Helikopterin Rusça olması, helikopterle Norveç’e gitmeleri ve bunu yaparken hiçbir rota belirlenmemiş olması dışında pek de bir sorun yok.😅

Ancak bunu yapmak için fazla vakitleri de yoktu tabii.

Dizideki Ayaz karakterinin sık sık Türk kültürüne referans etmesini de ben şahsen beğendim. ‘Bedelini ödeyeceksin’ lafını tüm Avrupa'ya öğretti Kurtuluş.😅

Karakter derinliği konusunda bu sezon ilk sezona göre çok daha nitelikli diyebiliriz.

Örneğin Zara’nın neden Ayaz’a açıkça ‘seni seviyorum’ diyemediğini Ayaz’dan öğrenmiş olduk.

Ines’in geçmişinde yaşadığı sorunların detayı da muhtemelen 3. sezonda işlenecektir diye düşünüyoruz.

Şimdi gelelim Richard’a. Dizinin Terenzio’dan sonraki belki de en antipatik karakterlerinden biri olan Richard bu sezonda yine tabir-i caizse bizimkilerin başına epey büyük bir çorap ördü.

‘İyi niyetinden şüphemiz yok da bu kadar zorlamak zorunda mısın be adam’ diyesi geliyor insanın.

Neyse, kendini feda etmesi bi’ miktar üzdü bizi.😅 Sen bir kahramansın Richard!

Diziyi izlerken Felipe ve takımı epeyce bir gerdi seyirciyi, ki bu da aslında yaratmak istedikleri klostrofobik ortamı destekleyen niteliklerden olmuş.

Klostrofobi demişken dizinin ilk sezonunda gerçek uçak boyutlarında çekim yapılmasının nedeni de buydu. Aynı durumu sığınak sahnelerinde yaşamamız dizinin sürekliliği açısından epey başarılı bir hamle olmuş.

Özellikle de dizinin sonuna doğru sürünerek gittikleri hava kanalı nefesimizi kesti.

Şimdiii gelelim Kıvanç Tatlıtuğ’a. Kendisi dizide Arman karakterine hayat veriyor. Söylediğine göre araştırmacıymış ve bir denizaltından çıktı geldi Norveç’e.

Mehmet Kurtuluş ve Kıvanç Tatlıtuğ’u kısa da olsa aynı sahnede görmek bir miktar sevindirdi bizi. Ama inşallah vurulmamıştır Kıvanç.

Bu arada belki duymuşsunuzdur Kıvanç Tatlıtuğ'un başrollerini Özge Özpirinçci ile paylaşacağı 'Bir Denizaltı Hikayesi' adlı yeni bir Netflix yapımı var. Bu yüzden pek çok insan 'Into the Night'da da buna bir gönderme olduğunu düşünüyor.

Ayrıca kaydırınız...🙃

Kıvanç demişken, biz ikinci sezonun iki grup arasındaki mücadeleyi konu edineceğini düşünüyorduk. Yani NATO ve bizimkiler.

Ancak Rusu mu dersin, denizaltısı mı dersin, ha bir de uçakları bombalayanlar mı dersin epeyce şaşırttı bizi. Bakalım daha neler göreceğiz…

Ayrıca dizideki delegenin ‘komik gelecek ama ben NATO’ya gerçekten inanıyordum’ demesi ve bunun üzerine askerlerin gülmesi epey güzel bir eleştiri olmuş. Katılırsınız, katılmazsınız orası ayrı…

Tohumları almaya gittikleri yerde karşılaştıkları kadın mahvetti bizi. Yani yaşamak istiyorsan yine yaşama ama uçağı parçalamak nedir be ablacım?

Sen istemiyorsun diye herkes mi ölsün? Herkes mi yıllarca tohum yesin…

Gerçi son anda bizi sevindiren başka bir gelişme daha oldu: fareler yaşıyor! Bu da demek oluyor ki hayat normale dönecek… Acaba yeni sezonda yeni bir medeniyet inşasına mı tanık olacağız?

Siz nasıl buldunuz yeni sezonu? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

'İlk ve Son'daki Oyunculuk Performansına Kalbimizi Bıraktığımız Özge Özpirinçci'nin Hayatına Dair Detaylar
'Bir İnsan Başka Ne İster ki?' Diyerek Paylaştığı Manzara Fotoğrafı Goygoycuların Eline Fena Halde Düşen Adam
'Kuzey Güney' Dizisi Oyuncularının Dizinin Yayınlandığı Günden Bugüne Görenleri Şaşırtan İnanılmaz Değişimi
Yusuf Güdük’ten Zeki Müren’e… Ekranların Neşesi Yetenek Abidesi Çağlar Çorumlu’yu Ne Kadar Övsek Az!
Her Bölümüyle Reyting Rekorları Kıran 'Aşk Mantık İntikam' Dizisinin Ozan'ı İlhan Şen'i Kadrajımıza Aldık! 😍

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
YORUMLAR
10.09.2021

Çok saçma dizi. Güneş doğunca insanlar öleceği için uçak sürekli batıya doğru ilerliyor. Bilim kurgu olsa tamam hadi efektler fln ama hiçbir şey yok üstelik adam uçağı kullanmayı bilmiyor ve youtubeden video açıp bakıp öyle kullanıyor. Mantık hatası ile dolu bir dizi son bölümünü bile izleme merakı uyandırmadı. Kıvanç ise 1dk dan az diyor asdfghak bende sezonda oynayacak sandım assfjk

sen git selena , sihirli annem falan izle muhtemelen diziyi izlemeden yazılanları okuyarak yazmışsın

10.09.2021

çok severek ve heyecanlanarak izlediğim bir dizi. total'de en üst sıralarda yer edinmiştir ayrıca. şunu söyliyeyim ki zara ve rik'in ölmesine çok üzüldüm. bu sezon daha geniş aralıkta farklı mekanlar görme fırsatımız oldu. çok hoşuma gitti. kıvanç tatlıtuğ'un da yeni dizisi ile aynı atmosferde geçecekmiş ki birleştirme bile söz konusu olabilir dizileri. sabırsızlıkla üçüncü sezonu bekleyeceğim. seviyorum sizi #intothenight

10.09.2021

Kivancim her zmn bir numara.. yabanci sinamada gormeyi o kdr cok istiyorum ki ⭐⭐⭐

TÜM YORUMLARI OKU (6)