Kadınların Türkiye Şartlarında Kendilerini Korumak İçin Taşıdıkları Objeler ve Yorumlar

Bildiğiniz gibi biz kadınlar her gün öldürülüyoruz, tacize ya da tecavüze uğruyoruz. Evlerimizde bile güvende değiliz. Bu korkuyla yaşamak çok ağır ve yorucu. Her geçen yıl daha da iyiye gideriz diye temenni ediyoruz fakat ne yazık ki bitmek bilmiyor. Sokaklar, caddeler birileri tarafından hayatımız cehenneme dönüştürülüyor. Durum böyle olunca da kendimizi korumak, hayatta kalmak için bazı önlemler almak zorunda kalıyoruz. Çoğumuza bu önlemler epey bi' tanıdık gelecek. Bakalım nelermiş...

Türkiye şartlarında biz kadınlar hem gece hem gündüz sokaklarda tacize, şiddete ya da tecavüze uğrama korkusuyla yürüyoruz.

Haliyle kendimizi korumanın yollarını arıyoruz ve uyguluyoruz. Bu nedenle de saldırganı sersemletecek spreyler, yasal sınırları olan kesici aletler ve saldırgandan kurtulmamızı sağlayacak ağır aletler taşıyoruz.

Birçok kadına bu durum yabancı gelmeyecektir. Kendimiz taşımasak bile özellikle sosyal medyada kadınların kendilerini korumak için bu objelere sahip olduklarını görüyoruz. Onlardan biri de bu kullanıcı...

Twitter'dan göz yaşartıcı sprey ve çakı taşıdığını gösterdi.

Ardından onun gibi birçok kadın da çantalarında taşıdığı bazı objeleri paylaştı. Tabii bunlar çok az bir örneği... Binlerce kadın bunu yapmak zorunda kalıyor!

Kadınların bu durumda olması insanı kahrediyor...

Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
YORUMLAR
04.08.2021

Bende taşıyorum bunları, kullanmak nasip olmasın inşallah

04.08.2021

ne olurdu saygılı ve kültürlü olsaydık? ne olurdu birbirini hiç tanımayan insanların selam verip yürümeye devam etselerdi? ne olurdu birbirimize her koşulda yardım etseydik? ne olurdu fikirlere, düşüncelere saygı duysaydık? ne olurdu sokaklarda kimseden korkmadan özgürce yürüseydik? gerçekten bunları yapabilseydik nasıl olurdu?

04.08.2021

Arkadaşlar bunları sadece kadınlar değil diğer tüm cinsiyetlerde taşıyor. Üzgünüm ama bu aletler yeterli değil, bireysel silahlanmanın önü açılmalı. Ne yazık ki canımıza, malımıza, ailemize vb korumamız gereken şeylere tehdit oluşturan herkes o veya bu şekilde silah bulabiliyor. Kendimizi koruyabilmemiz için bireysel silahlanma ve silah taşımanın önü açılmalı. Bende biliyorum bu kalıcı bir çözüm değil eğitim ve kültür ile önüne geçebiliriz ancak bu süreç çok uzun ve insanların kendilerini korumalarına olanak tanımalıyız. Lütfen tatlı su hümanistleri laflarımı çarpıtmayın. Şiddet yanlısı olmadığımın tekrar altını çizmek istiyorum sadece bir tehdit varsa en azından şartları olabildiğince eşitleyip kendimizi ve değer verdiklerimizi koruma şansımız olsun.

TÜM YORUMLARI OKU (31)