Kadınların Toplumdaki Yerini Yaptığı İllüstrasyonlarla Eleştiren Lainey Molnar'ın Size Anlatacakları Var!

Yaptığı illüstrasyonlarla Instagram'da bir milyon takipçisi olan Lainey Molnar, geçtiğimiz günlerde işlerini ve düşüncelerini BuzzFeed'e anlattı. Biz de sizler için hem karikatürlerini hem de anlattıklarını derledik. Bakalım siz ne düşüneceksiniz...👇

Not: İçerikte kullanılan tüm illüstrasyonlar lainey.molnar'a aittir ve Türkçeye uyarlanmıştır.

Sizleri Lainey Molnar ile tanıştıralım. Kendisi yaptığı illüstrasyonlarla milyonlarca kadının duygu ve düşüncelerine tercüman olan bir sanatçı.

www.instagram.com

BuzzFeed’e konuşan ünlü isim ‘İlk Koronavirüs kısıtlamasında, bir kadın olarak yaşadıklarımı anlayabilmek için karikatür çizmeye başladım. Bu nedenle kendimi de karikatürlerde çok kullanıyorum’ diyor. 

Yukarıdaki illüstrasyon da kendisinin favorisiymiş.

Size daha öncesinde burada kendisinden ve işlerinden bahsetmiştik:

Yaptığı İllüstrasyonlarla Kadının Toplumdaki Yerini Başarılı Bir Şekilde Eleştiren Sanatçı: Lainey Molnar

“Şu anda 33 yaşındayım, hala yalnızım ve çocuk yapmayı düşünmüyorum. Mezun olmadım, araba kullanmayı bilmiyorum. Hayatım boyunca kendi kendimin patronu oldum. 57 tane dövmem var. Sürekli bavullarla yaşadım, hep tek yön uçak biletleri aldım ve bu hayatın, başkalarınınkinden kötü olduğunu düşünmeyi reddediyorum.”

www.instagram.com

“Annem pek çok kadın gibi hayatı boyunca her zaman bir aile olmayı düşlemiş. Bense özgürlüğü, yaratıcılığı ve dünyayı değiştirmeyi düşlüyorum. Bu dünya hepimizin ve hepimiz kendimizi ifade edebilmek için enerji sarf ediyor, bir neden bulmaya çalışıyor ve bir şekilde fark yaratmaya çalışıyoruz.”

Lainey, Instagram hesabı popülerleşmeye başlayınca, dünyanın dört bir köşesindeki pek çok kadının aslında benzer sorunları yaşadığını fark etmeye başlamış.

www.instagram.com

“Hindistan’dan Nijerya’ya, Kanada’dan Fransa’ya kız kardeşlerimle bizi birbirimize bağlayan benzer olaylar yaşıyoruz.”

www.instagram.com

“Ben aynı zamanda beden, görünüş, kişilik, ırk, kültür, tercihler ve hobiler gibi farklılıkları da sırf toplumsal beklentileri karşılamıyor diye doğru ya da yanlış diyerek etiketlemektense normalleştirmek istiyorum.”

www.instagram.com

"Hepimiz bir yerlere / şeylere ait olmadığımızı düşünüyoruz, her zaman bir adım gerideyiz, bir şeyleri hep yanlış yapıyoruz ya da hatalıyız… Bu düşünceler bizim ilerlememizi ve potansiyelimizi kullanabilmemizi engelliyor.”

www.instagram.com

Ayrıca Lainey, illüstrasyonlarında mental sağlık, doğum, ve travmalar gibi daha derin konulara da yer vermek istiyormuş.

www.instagram.com

Eskiden bipolar olduğunu söyleyen ve bu süreci oldukça başarılı bir şekilde atlatabildiğini ifade başarılı isim,

www.instagram.com

Aslında tam olarak bu nedenle de çizimlerinde kendi hayatından ilham alıyormuş.

www.instagram.com

Lainey, bizlere çocukken ruh sağlığı, karakter gelişimi ya da hayatta ne yapacağımızı bulmaya dair bir eğitim verilmediğinin ancak…

www.instagram.com

Kadınların nasıl davranması, giyinmesi ya da konuşmasına dair her daim bir şeyler söylendiğini ifade ediyor.

www.instagram.com

Sizce de öyle değil mi?

www.instagram.com

Başarılı isim, çizimleriyle insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

www.instagram.com

Ayrıca kendisi öz sevgi ve öz saygı konularına da çizimlerinde sık sık yer veriyor.

www.instagram.com

"Hepimiz olduğumuz gibi güzeliz."

www.instagram.com

Lainey'nin çizimlerini merak edenler için kendisinin hesabını da buraya bırakalım:

Peki sizin favoriniz hangisi oldu? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yaşadıkları Birbirinden Acayip Cinsel İlişkileri Anlatırken Hepimizin Nutkunun Tutulmasına Neden Olan 15 Kişi
Bize Eski Sevgilini Anlat, Ayrılık Acına Ne İyi Gelir Onu Söyleyelim!
Tanıdıkları İnsanların Yaptıkları En Büyük Kötülükleri Anlatarak Deccale Tövbe Ettirip Diz Çöktüren 15 Kişi
Gerdek Gecelerinde Yaşadıkları Komik Olayları Anlatarak Hepimizi Güldüren Çiftlerden İlk Gece Yorumları
Gittikleri Ülkelerde Şahit Oldukları Birbirinden Enteresan Durumlarla Kültür Şokuna Uğrayan 15 Kişi

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
23.05.2022

1- Kimse şişmanlığı normalleştirmesin. Bu bir sağlık sorunudur ! Şimdiyi düşünerek hareket edemezsiniz. Bunun 5 sene sonrası, 10 sene sonrası vardır. 40 yaşından sonra vücut hafif hafif teklemeye başlar. Şişmanlık yüzünden 30 yaşında bile başlayabilir. Görsellikten çok, sağlığınızı düşünün. 2- Çocuk büyütmek istemiyorsa buna öncesinden karar verip planlamasını bir zahmet yapsın. Bu düşüncen yüzünden çocuğun hayatı boyunca psikolojisini bozma hakkın yok. 3- Toplum içerisinde emzirebilir, ancak örtüsüz şekilde kimse senin memeni görmek zorunda değil. "Bakma ?" diyenler olacaktır; benim bakıp bakmamam önemli değil, diğer insanlar illaki bakacaktır. Toplum içerisinde işeyenler nerede acaba ? Hindistan'la dünya genelini karşılaştırmak neyin kafası ?

23.05.2022

4- Belli bir yaşa kadar gelip yaşlanmayı kabul etmeyen kim varsa, kendisini sevmiyordur ya da psikolojik sorunu mevcuttur. Kendini seven insan, her haliyle sever. Yaşlanmanın "korkunç bir şey" olduğunu düşünmez veya yaşlanınca "ilginin azalacağını" düşünmez.

23.05.2022

bi bitmedi gerçekten.. ben buna da karşıyım artık... sürekli bi kadınlığı savunma şöyle iyiyiz böyle de güzeliz her şey çok normal ıdı vıdı...türkiyede kadın olmak yorucu zaten hep bi direnmek hep bi savunmadayız yıldım...

Afganistan'da geçen hafta kadınlara Burka zorunluluğu getirildi. ABD'de kürtaj yasaklamak isteniyor. Polonya, Macaristan ve bir çok doğu Avrupa'da eşcinsellik nerdeyse yasak, kürtaj kısıtlanıyor. Fransa'da bir çok yerde başörtülü kızlar dışlanıyor. Türkiye'de ise say say bitmez... Evet tartışılıyor, zira mecbur...

23.05.2022

Bugün Müge Anlı izledim.Köyde Herkes muhafazakar !! Tipler de öyle.Toplum diye adlandırılan bütünlük.Dinledikçe ağzım açık kaldı.O onun karısına bu onun kocasına öbürü diğerinin ....aşçı uşak bahçıvan hesabı.Bütün köy birbirinin üstünde.Birey olarak gelişmemişsen toplum olarak işte sonuç bu oluyor.Kim ne der diye yaşamayacaksın.Ahlak da sana ait beden de ! Kısaca Skmişim çürük toplumu

TÜM YORUMLARI OKU (49)