Kadınların Kaç Çocuk Doğurması Gerektiğini Söyleyen Liderlere Norveç Başbakanı Erna Solberg de Eklendi

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Norveçli kadınların ortama 1.6 çocuk yaptığını belirterek, sayının artmaması durumunda refah sisteminin tehlikeye gireceğini açıkladı ve ekledi: 'En az 2 çocuk yapın'

Yeni yıl konuşmasını gerçekleştiren Norveç Başbakanı Erna Solberg, konuşmasının büyük bir bölümünü Norveç refah sistemine ve sistemin ayakta kalması için gerekli olan nüfus artışına ayırdı.

Norveçli kadınların ortalama 1.6 çocuk doğurduğuna işaret eden Başbakan Solberg, Norveç refah sisteminin sürdürülebilirliği için çocuk sayısının yeterli olmadığını vurgulayarak, Norveçlilerden en az 2 çocuk yapmalarını istedi.

"Refah sisteminde sorunlar baş göstermeye başlayacak"

Solberg, şimdiki sistemin 10 yıl daha sorunsuz bir şekilde ayakta kalacağını, vergi ödeyen nüfusun artmaması durumunda ise Norveç refah sisteminde sorunların baş göstermeye başlayacağını ifade etti. 

2004 yılından bu yana muhafazakâr ve liberal muhafazakâr görüşlü Höyre Partisi başkanlığını yürüten 58 yaşındaki Erna Solberg, 2013 ve 2017 yıllarındaki seçimlerden zaferle ayrılarak Norveç başbakanlığına seçilmişti.

Geçtiğimiz aylarda İtalya'da da hükümetin 3 çocuk yapmayı teşvik eden planı, muhalefet partileri tarafından 'ortaçağ yöntemi' olarak nitelendirilmişti.

İtalya'da 'En Az 3 Çocuk' Projesi: Ailelere Tarım Arazisi ve Faizsiz Ev Kredisi Verilmesi Planlanıyor

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
02.01.2019

Beni evlatlık alabilirsiniz. Aşılarım tam, tuvalet eğitimim var.

02.01.2019

demekki istesende giremezsin elric :D

02.01.2019

Bu kadın yine haklı sayılır, çünkü Norveç gibi İskandinav ülkelerindeki düşük doğum oranları tehlikeli bir seviyeye iniyor. Ayrıca oradaki ortalama bir çift iki çocuktan daha fazlasına bakabilecek ekonomik durumda. Bizim ülkemizdeki gibi karı-koca zor geçinen insanlara "beş çocuk yapın" demekle aynı şey değil. Tamam herkesin özel yaşamı ancak toplumun geleceği tehlikeye girdiğinde bencillik yapmayı bırakmanız iyi olur. Yoksa sizin doğurmadığınız çocuklar yerine Orta Doğu'daki insan artıklarını ülkenize işçi diye getirecekler. İsveç'in başına gelenlerden ders alın. Şu Onedio'nun her boka atarlanan Üçünçü Dalga Feministlerinin de kısa sürede soyunun tükenmesini diliyorum. Artık toplumsal sorumluluklarınızın farkına varın ve şımarık veletler gibi mızmızlanmayı kesin. Hayır ne istiyorsunuz anlayamadım? tamam evlenme, çocuk yapma, erkeklerden nefret et, aileye düşman ol. Kimse sizi başlık parasına yaşlı adamlara satmıyor zaten. Yozlaşmış Feministlerin pek çoğunun çocukluk travması yaşadığını düşünüyorum. Bu kör-sağır muhalefetin başka bir açıklaması olamaz bence.

02.01.2019

aynen kanka asiri haklisin bide amk turkiyisine bak gerektiginden fazla nufusu var isci sayisi da oyleydi bide bunarin ustune suriyelileri aldi ulkeye simdi bok goturuyo ulkeyi

02.01.2019

Başlığa bakınca sanki kadınlara saldırmış gibi gösterilmiş. Ulan feminaziler... kadın kendi ulkesinin geleceği için bir şeyler istemiş bari buna saldırmayın aq

02.01.2019

aynen kanka hepsi got(feminaziler ne amk nazilerle alakali mi>?????":) )

TÜM YORUMLARI OKU (23)