Kadınların İş Yerlerinde Erkeklerin Cinsiyetçiliğine Maruz Kaldığı Bu Anlar Sinirinizi Tepenize Çıkaracak

1. "Lise sonda pizzacıda çalışırken erkek patronum isimliğimi yakama takmamın çok dikkat dağıtıcı olduğunu söyledi. Sinirlenip 'Nereye takayım? Arkama mı?' dediğimdeyse 'Arkası da en az o kadar dikkat dağıtıcı' dedi."

2. "Bir keresinde benzincideki sabah 4.30'da başlayan işime 5 dakika geç kaldım ve patronum 'Yatarak para kazanabileceğin bir sürü iş var' dedi."

3. "Zam istediğimde patronum ihtiyacım olmadığını çünkü erkek arkadaşımın ikimiz için de yeterince kazandığını söyledi."

4. "Müdürüm bir keresinde neden eşcinsel olduğumu sorup istersem 'geri dönmeme' yardımcı olabileceğini anlatmaya başladı."

5. "Yönettiğim projenin 'erkek işi' olduğu için erkek bir iş arkadaşıma verildiği haberini aldım."

6. "Bir keresinde bölge müdürümüz iş yerine geldi, göğsüme baktı ve 'işe neden alındığını anlıyorum' dedi."

7. "İşte doğru bir şey yaptım ve patronum bana 'uslu kız' dedi."

8. "Dövmecide çıraklık yaparken iş çıkışında başka bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordum, dükkan sahibi 'Önümüzde dur ve yukarı aşağı zıpla' cevabını verdi."

9. "16 yaşındayken fast food restoranında çalışıyordum. Bir gün dizlerimin üstüne çökmüş bir şeyle uğraşırken patronum yanındaki yeni çalışanlara etrafı gösteriyordu ve yanıma gelip 'Tipik kadın, hep dizlerinin üstünde' dedi."

10. "Avukatlık yapıyorum. Patronum bana ve kadın iş arkadaşıma önceliğimizin ev ve çocuklar olması gerektiğini söyledi."

11. "Kızımı kaybetmemin ardından işe döndüğümde patronum 'Merak etme daha gençsin, bir tane daha yaparsın' dedi."

12. "Başım örtülü ve patronum bir keresinde kafamdaki 'havlu' olmadan çok daha güzel görüneceğimi söyledi."

13. "Acil bir durum dolayısıyla rahmimi aldırmak zorunda kaldım. Müdürüm ameliyat olursam erkeğimin beni bırakacağını çünkü 'işe yaramaz' bir kadın olacağımı söyledi."

14. "Kadın iş arkadaşımla öğle vardiyası için hazırlanırken erkek genel müdür gelip 'Dün ikinizi rüyamda gördüm' dedi, duraksadı ve gülerek 'Muhtemelen bunu size anlatmamalıyım' diyerek gitti. Şok içinde orada kalakaldık."

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

İlk Bakışta Oldukça Normal Görünen Fakat Hikâyelerini Öğrenince Kanınızı Donduracak 15 Yeni Fotoğraf
Dünyamızın Çeşitli Yerlerinden Görmeye Alışık Olmadığımız Mükemmel Görüntüler
Gördüğünüzde Hayatın Ne Kadar Muhteşem Olduğunun Bir Kez Daha Farkına Varacağınız 21 Harika Görsel

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
14.08.2020

2 sene önce calisitigim okul bir projeye hazirlaniyordu ve bransim geregi proje kadrosuna dahil edilmem gerekirken neden dahil edilmedigimi sorunca aynen söyle bir cevap aldim mudur yardimcimizdan. Hocam git evine yat ne yapacan evli barkli kadinsin öyle sehir disina yurt disina falan gidemezsin sen demisti!!!!!

14.08.2020

ulan çok korkuyorum iş hayatında başıma böyle şeyler gelir de bu şerefsiz itoğlu itler yüzünden işimden gücümden olurum hakkımı alamam öylece kalırım diye aqq

14.08.2020

Öncelikle burada yapılan şeyler cidden çirkin. Kimsenin onayladığı, desteklediği şeyler değil. Lakin Sağlık sekörü çalışanlarını bir kenara bırakıyorum. Aynı iş yerinde aynı görev tanımı ile çalışacak ekipte, gece için veya pazar günü için bir nöbet listesi yapıldığında kadın arkadaşlar direkt liste dışı kalıyor. Kimse de çıkıp bu cinsiyetçilik bize farklı muamele yapmayın biz eşitiz demiyor. Eski işimde benden içeride biriken 8 gün iznimden 1 gününü hafta içi kullanabilmem için çok geçerli bir sebep sunmam beklenirken içeri borcu olan kadın arkadaş kreşteki çocuğum karne alacak, yanında olmam lazım deyip izin koparıyordu. Yani kadın olmanın iş hayatında olumlu yanları da olabiliyor.

14.08.2020

Evet kadınları bu yönden eleştiriyorum ben de. Eşit konum, eşit maaş diyoruz ama eşit çalışmıyoruz. Eğer çalışma alanı uygunsa, ulaşım varsa bizler de çalışmalıyız.

TÜM YORUMLARI OKU (14)