Kadınlara Tuzak: Telegram Üzerinden 100 Binden Fazla Kişinin 'Deepfake' ile Çıplak Görüntüsü Oluşturuldu

Sahte içerikleri izleme şirketi Sensity, aralarında çocukların ve kadınların bulunduğu Telegram kullanıcılarının çıplak fotoğrafını oluşturulduğunu duyurdu. Sensity raporuna göre, 100 binden fazla kişinin çıplak görüntüleri botlar tarafından para karşılığında oluşturuldu. 

Deepfake içerikleri izleme şirketi Sensity'nin yayınladığı yeni rapora göre anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'da, kullanıcılara istedikleri kadınların 'deepfake' teknolojisiyle hazırlanmış, çıplak fotoğraflarını gönderen bir bot olduğu tespit edildi.

Sisteme göre kullanıcılar, çıplak görüntülerini elde etmek istedikleri kişilerin fotoğraflarını Telegram'dan bota gönderiyor

Bot, deepfake teknolojisini kullanarak kadınların gerçek olmayan görüntülerini hazırlıyor.

Şirketin yaptığı analize göre aralarında çocukların da bulunduğu 100 bin kişi sistemin kurbanı oldu. Şirket botun başka bir sitede daha aktif olduğunu tespit etti. İşlenen görüntü sayısını ise daha sonra 680 bin olarak açıkladı.

Sahte görüntüler nasıl oluşturuluyor?

Kullanıcıların gönderdiği kadın fotoğrafları bota yüklendikten sonra, yapay zeka sistemi fotoğrafın kıyafetsiz bir versiyonunu üretiyor. Daha sonra fotoğraf Telegram kanalları üzerinden yayılıyor.

Bot, geçen yıl Haziran ayında ortaya çıkan 'DeepNude' adlı bir deepfake yazılımının açık kaynaklı bir sürümünü kullanıyor.

Kullanıcılar, fotoğraflar karşılığında ödeme yapmadan önce bot, onlara fotoğrafın filigranlı bir versiyonunu gönderiyor.

Sensity'nin raporu, deepfake teknolojisinin haberleri çarpıtmaktan daha çok kadınları taciz etmek, küçük düşürmek gibi amaçlar için kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
22.10.2020

kim uğraşıyor böyle aptal şeylerle ya acıyorum resmen birini çıplak görmek falan bu kadar önemli mi ne ezik hayatlar var :D

22.10.2020

Pek çok erkeğin en çok kullandığı 3 cümleden biridir. Nude atsana.

22.10.2020

Deepfake nasıl çalışır? Yüzünü çalacağınız kişinin yüzü net çıkan videolarından bolca toplanır, bu videolar deepfake uygulamasına yüklenir, uygulama videolardaki yüz ifadeleri için yüklediğiniz videoları kullanarak binlerce resim oluşturur, resimlerin içindeki ters, bulanık, net çıkmamışları elle kendiniz silersiniz, silme işlemi bitince o binlerce resmi uygulama videoya montajlamadan önce bir simule (test) eder, simule bittikten sonra o binlerce resim içinden ihtiyacı olan yüz ifadelerini alarak videoya montajlar. Bu süreç bilgisayarınız performansına göre 3 saat ile 1 haftayı alabilir! Bilgisayarınız ne kadar güçlü ise video o kadar çabuk oluşturulur.

22.10.2020

Dostum, var mı öyle bildiğin bir deepfake uygulaması peki ?

22.10.2020

Soyunup ispat etsinler, işin en iyi sağlaması bence..

TÜM YORUMLARI OKU (6)