Kadınlar 'Yerimi İşgal Etme!' Dedi: Madrid'de Toplu Ulaşımda Erkeklere Bacak Açma Yasağı

İspanya'nın başkenti Madrid'de toplu taşıma araçlarında erkeklerin bacaklarını açarak oturması yasaklandı. Ulaşım araçlarında bacaklarını yayarak oturan erkekler için uyarı levhaları hazırlandı. Belediyenin bu adımının ardında, kadın hakları gruplarının aylardır devam eden kampanyası yatıyor...

Madrid 2014'te toplu taşımada bacaklarını yayarak oturan erkeklere karşı adım atan New York'tan sonraki ikinci şehir oldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre yapılan açıklamada 'Bu bilgi tabelası diğer insanları rahatsız edecek şekilde oturmanın yasak olduğunu gösteriyor. Yolcuların medeni sorumluluğa sahip olması diğer yolcuların kişisel alanına saygı duyulmasını hatırlatıyoruz' dedi.

Mujeres en Lucha isimli grup, erkeklerin toplu taşıma araçlarında bacaklarını açarak oturmasına karşı sosyal medyada bir kampanya başlatmıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tabelada metroda bacaklarını açarak oturan erkek resminin yanında çarpı işareti bulunuyor.

Henüz bu uyarıya uymayanlara bir ceza getirilip getirilmeyeceği kesinleşmedi.

New York'ta "Ahbap, lütfen yayılmayı bırak" kampanyası kent metrosunda büyük destek görmüştü.

Polis kurala uymayan kişileri gözaltına almış ancak suçlamalar daha sonra düşürülmüştü👇

Metroda Bacaklarını Açarak Oturan 2 Erkek Gözaltına Alındı

Türkiye'de de 2014 yılında #yerimiişgaletme ve #bacaklarınıtopla etiketleriyle Twitter'da kampanya başlatılmış ve kadınlar metrobüs, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında rahatsız edildiklerini gösteren fotoğraflar paylaşmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, Bursaray istasyonlarındaki bazı duraklarda vagonların girişlerine "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" yazısı konulması tepkilere neden olmuştu.

Bursa'da 'Kadın Yolculara Öncelikli Vagon' Uygulaması!

Uygulama, Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından sosyal medya aracılığıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne örnek olarak gösterildi...

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR

Bir erkek olarak ben bile rahatsızım bu konudan kadınları düşünemiyorum.Tamam fizyolojik açıdan ister istemez biraz bacaklar açılıyor ama bunun sınırını aşanlar var.Yapabilse 180 derece açacak.Hayır yanında kimse olmaz anlarım (yalnızken yapmasa da iyi olur iğrenç bir görüntü) ama yanına biri oturunca istifini bile bozmuyor.Bunun erkek olmakla falan alakası olduğunu da düşünmüyorum bu eğitimsizlik ve görgüsüzlükle alakalı

09.06.2017

Bazı erkekler bu cezaları saçma buluyorlar fakat bir erkek tarafından köşeye şıkıştırılmanın ne kadar berbat bir duygu olduğundan habersizsiniz. Hergün otobüs ve dolmuş kullanıyorum.Günde toplam 4 arabaya biniyorum. İnanın hergün illaki birisinde bu sorunu yaşıyorum.Bacaklarımın bir erkeğe değmesin diye 20 dk boyunca kasıyorum. Bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? Hayır elle tutulur bir şey olmadığı için çirkinleşmiyorum.Yani taciz flan etse ağzına sıçarım orada.Belki dayak da yerim.Ama sorun değil. Bu yüzden kadınları yargılamadan önce azıcık düşünün. Gerçekten berbat bir şey.

09.06.2017

Ben erkek halimle rahatsız oluyorum, kadınları düşünemiyorum bile.

TÜM YORUMLARI OKU (54)