'Kadınlar Türkiye Kupası' Fenerbahçe'nin

Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı Adana ASKİ'yi 81-67'lik skorla mağlup eden sarı-lacivertliler, 5 yıllık kupa hasretine son verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Adana ekibi, 5. dakikayı 9-7 önde geçti. Her iki ekibin de birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı çeyreğin son 10 saniyesine 21-21'lik eşitlikle girildi. Adana ASKİ, Jovanovic'in sayıya çevirdiği iki serbest atışla ilk periyodu 23-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf Adana ASKİ oldu. Oyun üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçe, 4 sayılık farka ulaştı: 32-28. Ancak her iki takımın da birbirlerine bir türlü üstünlük kuramadığı mücadelede devre, Fenerbahçe'nin bir sayı (40-39) üstünlüğüyle sona erdi.

Çekişmeli geçen maçın üçüncü periyodunda her iki takım da karşılıklı sayılar buldu. Oyunda üstünlüğün sürekli el değiştirdiği üçüncü çeyreği, 61-59 Fenerbahçe önde bitirdi.

Son periyotta rakibine göre daha iyi oynayan Fenerbahçe, maçı 81-67 kazandı.

En son 2008-2009 sezonunda zafere ulaşan Fenerbahçe, bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası'nı 10. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

Basir Gülüm, AA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!