Kadınlar Tacizcilerini Türkiye Haritası Üzerinde İfşa Ediyor: Sen De Anlat

Kadınlara yönelik taciz ve şiddet olaylarının arttığı bu dönemlerde yaşanan taciz, şiddet ve saldırı olaylarını paylaşabileceğimiz bir internet sitesi kuruldu. Biz de bu siteyi sizinle paylaşmak istedik. 😇👇

Kadına yönelik şiddet, cinsel taciz ve saldırılar her geçen gün azalmak yerine artıyor!

Kamusal alanların daha güvenli hale getirilmesi için kadınlar da birçok adım atıyor.

Kadınların kamusal alanda şiddet, cinsel taciz ve saldırıya maruz kaldıkları ya da şahit oldukları olayları bildirebilecekleri bir platform kurmaları attıkları adımlardan sadece bir tanesi

"HarassMap" olarak 2010 yılından itibaren Mısır'da etkin olan bu platform Türkiye'de "Sen de Anlat" adıyla kuruldu.

Platform: Sendeanlat

Maruz kaldığınız ya da şahit olduğunuz herhangi bir cinsel taciz veya şiddet olayını anlık ya da olaydan sonra siteye girip bildirimde bulunabiliyorsunuz.

Sizden olay hakkında bilgi vermeniz ve taciz türünün ne olduğunu belirtmeniz isteniyor.

Son olarak olaydaki rolünüz ve herhangi bir müdahalede bulunup bulunmadığınız soruluyor.

Bildirim yapıldıktan sonra psikolojik ya da hukuksal olarak kadınlara destek vermesi bu platformun önemli özelliklerinden biri!

Ayrıca sadece taciz ve şiddet olaylarını kadınlar bildirmiyor. Cinsiyet ayrımı yapılmadan herkes bu platformda yaşadığı olayları paylaşabiliyor.

Cinsel taciz veya saldırıların arttığı bu dönemde böyle bir paylaşım platformun kurulması önemli ve gerekliydi. 👏

Popüler İçerikler

Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Wanda Nara Yetişkin İçerikleri Sitesiyle Anlaştı: Mauro Icardi’nin Eşi Wanda Nara +18 İçerikler Üretecek
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
17.04.2018

Tacize Tecavuze kesinlikle karsiyiz. Ama bayanlar lutfen bu isinde suyunu cikarmayin. Adam otobuste yaniniza oturuyor. Taciz etti diye iftira ediyorsunuz. Adress soruyor tacizci damgasi yiyor. Art niyetli yada psikolojisi hasta kadinlar her an erkeklere tacizci damgasi vurabilir. Turkiyede olaya karisanlardan biri kadinsa kesinlikle sucsuzdur mantigi var. Kadina taninan bu pozitif ayrimcilik artik rayindan cikmis durumda. Gectigimiz gunlerde kiz iftira attiyor bana tecavuz etti diye. kizin babasi ogluani olduruyor. Olenin sucu olmadigi anlasildi. Sonuc ne oldu kizi hemen biraktilar. Gelismis ulkelerde yalan yere iftira atmanin cezasi buyuk. Ama bizim ulkemizde yok. Ayrica bunlar tecavuz sucu deyildir. Yuz ifadesi, Goz Suzme, Cinsel Niyetle Teklifte Bulunma, Laf Atma,

Pasif Kullanıcı
17.04.2018

Feyk hikayelerle dolacaktır. Keşke amacına uygun kullanılsa. Ülkenin trolü bol. Gıcık olduğum şehirlerde tacizci tecavüzcü sapık çok gibi bi algı yaratmak için sürekli oralardan taciz bildiriminde bulunabilirim. Pratik zekalı bi trol olarak aklıma ilk gelen trollük bu oldu mesela. Bu gibi durumları engelleyebilecek bi platform mudur? Trollüğe çok açık gibi geldi.

18.04.2018

Kesinlikle. Okur okumaz benim de aklıma bu geldi.

Bakın tamamiyle şahsi düşüncem olarak yazıyorum. Bu olaylar eskiden de vardı, günümüzde de haliyle oluyor. Artık iletişim aygıtları çok geliştiği için herşeyi hemen duyabiliyoruz artık. Hatta ve hatta belkide bunun kaç katı duyamadığımız olaylar var. Bu teknolojinin sayesinde artık bir takım ayaklanmalar, bir takım önlemler alınmaya başlandı. Bunları görmek çok güzel... Kadınlarımız Bizim İçin Melektir NET! Umarım buna herkes duyarlı olur.

TÜM YORUMLARI OKU (16)