Kadının Toplumdaki Görevinin Erkeğine Hizmet Etmek Olduğunu İma Eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Gelen Tepkiler

2020'ye bir ay kala hâlâ toplumsal cinsiyet tartışıyoruz...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seri kısa filmler hazırlanmış ve teknoloji bağımlılığı eleştirilerek, "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak!" mesajı verilmişti.

Videolardan birinde kadının telefonla uğraşan ve kendisiyle iletişime geçmeyen eşine çay ve kek götürmesi sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı. Kadının hizmet eden konumunda sunulduğunu ifade eden bir kesim sosyal medyada paylaşımlar yaparak Diyanet'i protesto etmişti.

Tepkiler üzerine Adıyaman'da katıldığı 'Peygamberimiz ve Aile' konulu konferansta açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak" dedi.

Farkındalık uyandırmak amacıyla çekilen videolara tepki gösterenleri 'tahammül edemeyen kesim' olarak nitelendiren Ali Erbaş'ın şu sözleri tepkiyle karşılandı: 'Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Dolayısıyla aile bağları işte bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor. Bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor. Kötülükleri arttırmaya çalışıyor.'

Ayrıntılar için: 👇

Diyanet Başkanı Erbaş'tan Video Eleştirilerine Yanıt: 'Kadın Kocasına Çay Getirmiş, Buna Tahammül Edemiyorlar'

1. Kadının toplumdaki görevinin işaret edildiği bu açıklamanın ardından sosyal medyada Prof. Dr. Ali Erbaş'a tepkiler geldi. İşte o paylaşımlar...

twitter.com

2.

twitter.com

3.

twitter.com

4.

twitter.com

5.

twitter.com

6.

twitter.com

7.

twitter.com

8.

twitter.com

9.

twitter.com

10.

twitter.com

11.

twitter.com

12.

twitter.com

13.

twitter.com

14.

twitter.com

15.

twitter.com

16.

twitter.com

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
YORUMLAR
13.11.2019

Bu adam (!) daha önce de "herkes kadın cinayetlerini konuşuyor ama dünyada insanlar öldürülüyor buna odaklanmamız lazım" demişti. Tabi canım insan dediğin erkek olur kadından insan mı olurmuş? Keşke kadınlar yeryüzünden tamamen silinse de birbirinizi becererek çoğalsanız, hatta çoğalmasanız... ayrıca bu röportajda demiş ki kadın "erkeğine" hizmet eder erkek "kadınlara" karşı görevini yerine getirir. Erkek olmanın olayı tüm kadınları memnun etmekmiş, kıymetini bilemedik adamların yazıklar olsun.

13.11.2019

Bütün dünyada kadınları köleleştirmek, istedikleri gibi yönlendirmek için din diye bir şey uydurdular

13.11.2019

Böyle adamların kadınlarla ilgili bilgileri aldıkları kaynağa göre; kadının evde oturup erkek ne derse onu yapması, kendi başına kayığa bile binmemesi, erkeğine yatakta hayır dediğinde melekler tarafından lanet yemesi, eve kocasının istemediği biri gelirse azarlanmasıı, kendi yatağından ayrılması ve en son buna devam ederse dayak yemesi lazım. kadınlar kendi başına hareket edecek değil de bir erkeğin emanet alacağı "varlıklar".

13.11.2019

Bunların temelinde yatan korkuyu anlıyorum ben. Çocuğun babası ben miyim korkusu. Şunlardan anlaşılıyor: kadın mümkünse evden çıkmasın, çıkıyorsa kapalı giyinsin, yabancı erkeklere selam dahi vermesin fitne çıkmaması için, kadınla erkek 2'den fazla kere göz göze gelmesin, kadınla erkek aynı ortamdaysa kapı açık kalsın. bırak insanların seks yapmasını gözlerinin uzun süre birbirine bakması, ellerinin değmesi, sarılmaları bile haram. yazarken içim sıkıldı. ama bu "sözde davalarında" tüm yük kadınlarda. evden çıkmaması kapalı giyinmesi, sesini kalınlaştırması gereken onlar, erkekler istediğini yapabilir.

TÜM YORUMLARI OKU (19)