Kadına Yönelik Şiddette İyi Hal İndirimi Kalkıyor

Adalet Bakanlığı, kadına karşı şiddet cezalarını artıran bir düzenleme hazırlıyor. Kadına karşı şiddette iyi hal indirimi kaldırılıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla hızlandırılan ve mart ayında TBMM'ye gönderilmesi planlanan 6'ncı Yargı Paketi ile kadına karşı şiddet suçlarında 'iyi hal indirimi' kaldırılacak. Kravattan dolayı uygulanan 'iyi hal indirimi' de yapılmayacak.

Adalet Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, kadına karşı şiddet cezalarını artıran düzenlemeleri de içeren 6'ncı Yargı Paketi çalışmaları, Bakan Bekir Bozdağ'ın talimatıyla hızlandırıldı.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
17.02.2022

İnanamıyorum resmen çağ atladık bu kararla (!)

17.02.2022

"Kardeşini doğurmak" diye bir kitap var. Psikolojisi el veren herkese okumasını tavsiye ederim. Orada geçen bir hakim röportajında iyi hal indirimi vermenin neredeyse zorunlu olduğu yazıyordu. Çünkü o hakim iyi hal indirimi vermezse avukat gidip "biz şunu şunu yaptığımız halde iyi hal indirimi uygulanmadı" diye ilk hakimin verdiği kararı düşürtebiliyormuş. Bu sebepten dolayı da hakimler kararları bozdurulmasın diye iyi hal indirimini uyguluyorlarmış. Yasadan bunun kaldırılması bu açıdan çok iyi oldu. Umarım devamı gelir.

avukatlar hep mı pıslık olmak zorunda

17.02.2022

Zaten büyük saçmalıktı. Kadına her türlü kötü davranışı sergileyip canına kastedeyim ama takım elbise giydim diye iyi hal uygulansın. Salak işi lan bu ? Hangi beyin yasaya bunu koymuş ki.

TÜM YORUMLARI OKU (18)