Kadın Yolcular İçin Dünyada Bir İlk: Uçakta Erkek Yanına Oturmama Hakkı!

Hindistan’ın en büyük havayolu şirketi IndiGo, kadınlara uçak rezervasyonunda erkeklerin yanına oturmama hakkı tanıyan bir uygulama başlatarak bu alanda bir ilke imza attı. Ancak uygulamayı ayrımcı ve cinsiyetçi bulanların sayısı da yüksek. 

Kaynak: Diken

Hindistan’ın en büyük havayolu şirketi IndiGo, ilk kez bir havayolu şirketinin deneyeceği uygulamayla 'kadın yolcular için erkek yolcu yanına oturmama' hakkı tanıdı.

CNBC’ye konuşan şirket temsilcisi, yanında kadın yolcunun bulunduğu koltukların internet sitesinde pembeyle işaretleneceğini dile getirdi. Fakat bu bilgiyi erkek yolcular için görünür olmayacak. Bilet almak için ise cinsiyet belirtmek zorunlu.

Şirket, söz konusu uygulamayla kadın yolculara ‘daha rahat bir uçuş’ sağlayacağını öne sürdü. Ancak söz konusu uygulamayı ayrımcı ve cinsiyetçi bulanların oranı da oldukça yüksek.

Hindistan'daki hava yolu şirketleri kadın yolculara yönelik taciz haberleriyle zaman zaman dünya gündemine geliyordu.

New York-Delhi uçuşunda bir erkek, yanında oturan kadının üzerine işemişti. Bir başka yolcu ise uçuş sırasında tanımadığı bir erkek tarafından dokunularak taciz edilmişti.

Pek siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara bekliyoruz 👇

AK Parti'den Instagram Açıklaması: Yeşil Işık Yaktılar!
Cinsel Hastalık Patlaması: Türkiye İçin de Uyarı Geldi
'Gülmemeye Çalışan Futbolcu' Türkiye Yolunda: Süper Lig Ekibi, Brahima Diarra Transferini Bitiriyor!

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
07.08.2024

eminim ki çoğu erkek pembe koltuk listesine bakmak için önce kadın kimliğiyle(annesinin, bacısının,...) bilet alıp koltuk seçimi sayfasına bakarlar ve o bileti iptal edip istedikleri koltuk numarasını kendi hesaplarıyla satın alırlar, sapık çok! Allah iyilerle karşılaştırsın...

07.08.2024

o nasıl bir kafa kardeş? bahsettiğini düşünebilmek bile olayı kurgulamış olmayı gerektirir... Rabbim hakkaten iyilerle karşılaştırsın...

07.08.2024

bence doğru karar olmakla birlikte yanlış karar... nereden neden ve nasıl baktığınla alakalı. Feministsen yanlış karar. Cinsiyet ayrımı ve kadını aşağılama var. Dindarsan dini yönden doğru karar. Korumak amaçlı almışsan hem erkeğe hem kadına ciddi bir saygısızlık ve itham var yanlış karar. Rahat etmeleri bakımından aldıysan her cin hemcinsi ile oturmakta karşı cinsle oturmaktan daha rahat eder (Mİ? SAPIK ÇOK) hem doğru hem yanlış karar... Ancak uçak ortamını düşününce doğru karar... çünkü koltuklar aşırı dar...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ