Kadın Vücudunun Sırlarıyla İlgili Çoğu Kişinin Bilmediği Muhteşem 10 Gizem!

Antik Yunan'da kadınların erkeklerden farklı türler olduğuna inanılıyordu çünkü vücutları anlam veremedikleri bir şekilde erkeklerden farklıydı. Her ne kadar insan hakları bugün gelişmiş olsa da kadın vücudu ile ilgili hala gizemler var.

Biz de sizler için kadın bedeni ile ilgili yeni bilgiler ve çalışmaları bir araya getirdik. Gelin birlikte bakalım...

1. Sabah bulantısı, gelecekteki anneler için oldukça faydalı.

University of Colorado'daki bilim insanlarının yeni çalışmalarına göre, sabah bulantıları aslında annenin bebeğini yediği balık ve et gibi toksinlerden korumak amacı ile içgüdüsel olarak yaptığı bir şey. Bunun dışında, araştırmalara göre sabah bulantısı olan annelerin bebekleri oldukça güçlü oluyor ve düşük riskini azaltıyor.

2. Kadınlar, tiz ve ince sesleri duyma konusunda erkeklerden daha başarılılar.

Genç yaştan itibaren kadınlar ince sesleri fark etmeye başlıyorlar. Anne 1 haftalık bebeğinin sesini tanıyabiliyor ve aynı anda başka bebekler ağlasa bile kendi bebeğini ayırt edebiliyor. Bu özellik hem bebek bakımında yardımcı oluyor hem de insanların yalan söylediklerini ses tonlarındaki değişiklikten anlayabiliyorlar.

3. Kadınlar daha zeki.

Erkeklerin beyin boyutları daha büyük olmasına rağmen, yapılan zeka testi sonuçlarına göre kadınlar %3 daha iyi sonuçlar elde ediyor. Aynı anda birden fazla işi yapabilme özellikleri beyinciğin farklı gelişmesine neden oluyor. Beynin bu kısmı kadınlarda erkeklere göre daha büyük.

4. X kromozomu, bağışıklık sisteminin güçlü olmasında önemli bir rol oynar.

Gent's University'deki bilim insanları, X kromozomunun kız bebek dünyaya getirmekten sorumlu olmasının yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlü olmasında katkısının olduğunu keşfettiler.

5. Kadınlar, birçok hastalığı erkeklerden daha hızlı atlatır.

McGill University Research Centre'da olan Maya Saleh'in çalışmalarına göre, kadınların erkeklerden daha fazla bulundurduğu östrojen hormonu yenilenmeye yardımcı oluyor. Bu da kadın vücudunun hastalıkları daha hızlı atlatmasına yardımcı oluyor.

6. Premenstrual sendromu gelir ve yaşla birlikte gider.

Kadınlar erken yaşlarında PMS sendromu yaşamaya başlarlar ve 40'larından sonra hormonları değişir ve kurtulurlar.

7. Her kadın biyolojik olarak alfa olma özellikleri ile doğuyor.

Kadınlar biyolojik olarak bir topluluğa girdikleri zaman yönetme ve barışı sağlama özelliklerini bünyelerinde taşıyorlar, erkekler ise bu konuda biraz daha umursamaz. Peki her kadın alfa doğuyorsa, güç çatışmaları olmuyor mu? Eminiz oluyordur ama bazı kadınlar diğerlerine göre daha baskın oluyorlar, bunu duruşlarından bile anlayabilirsiniz.

8. Bütün kadınların memeleri farklıdır.

Dünyada çok az sayıda kadın aynı meme ölçülerine sahiptir. Genellikle bir tanesi diğerinden büyük olur. Vücudun hiçbir kısmı simetrik değildir.

9. Kadın beyni için uyarılma her zaman aynıdır.

Kadın beyni, erkeklere ya da en sevdikleri yiyeceklere karşı aynı şekilde uyarılır. Bu durum en çok hamile kadınlar aşerdikleri zaman rahatlıkla görülebilir.

10. Doğum kontrolü fiziksel çekiciliği etkiler.

Bilimsel olarak da onaylanan bir gerçek de doğum kontrolünün kadınların çekiciliğini azaltması, erkeksi hormonlar eklediği için kadınların hamile kalmasını engelliyor ama aynı zamanda da çekiciliklerini azaltıyor.

Bonus: Vücut sıcaklığı

Eğer karınız veya sevgiliniz soğuk ellerini ısıtmak için tişörtünüzün altına sokmaya çalışırsa izin verin. Kadınların elleri genellikle erkeklerden 2.7 derece daha düşük sıcaklığa sahiptir.

Popüler İçerikler

Türkiye Simülasyonunda Sadece Son 1 Ayda Yaşadığımız Felaketler ve İnanması Zor Olaylar
Şamil Tayyar’ın İddiasına Göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli’nin Öcalan Çağrısından Haberi Yoktu
Terör Saldırısı: Ankara Kazan'da Bulunan TUSAŞ'ta Patlama ve Silah Sesleri!
YORUMLAR
25.01.2019

#8 Akciğer bronşları haricinde. Hepsi birbirine simetriktir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ