Kadın Vücudunun Ne Kadar Büyüleyici Olduğunu Kanıtlayan Bu Gerçekleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Kadın vücudunun en büyüleyici özelliği çocuk dünyaya getirmek. Ama aslında bedenlerinin içinde bir çocuk büyütmek tek güzel özellikleri değil. Sizler için kadın organizmasının doğum yapmanın dışındaki birbirinden büyüleyici özelliklerini bir araya getirdik. Buyurun bakalım...

1. Kadınların bir memesi diğerinden daha büyüktür.

Hiçbir kadının simetrik memeleri yoktur. Memeleri arasındaki fark belirgin ya da göze çarpmayacak ölçüde olabilir, ve bunun birçok nedeni vardır. Örneğin, iki meme arasındaki meme dokusu farkı olabilir, hatta meme derilerinin arasındaki esneklik farkı bile olabilir. Ama bunda endişelenmeniz gereken bir durum yok.

2. Bir kadının vücudu doğum sırasında değişir.

Çocuk doğurmak eminiz çok zordur, bunu birçok kadın kabul eder. Bu inanılmaz acının yanı sıra, birçok değişiklik geçirir. Bir tanesi de rahmin genişlemesidir. Doğum sırasında, rahim ağzı bebeğin çıkabilmesi için açılır. 10 cm'e kadar açılarak bebeği dışarı itmek için hazır hale gelir.

3. Kadınlar acı ile daha iyi baş edebilir.

Kadınlar, ciddi anlamda erkeklerden daha fazla acı çekerler. Ama bu ne kadar güçlü oldukları ile alakalı değil, beyinlerinin çalışma biçimi ile alakalıdır. Bazı araştırmalara göre, kadınlar ve erkekler geçmişte çektikleri acıları farklı şekillerde hatırlarlar. Erkekler hatırladıkları zaman daha stresli ve hassas olurken, kadınlar çektikleri acıları daha hızlı unuturlar. Ve kadınların acı eşiği, erkeklerinkinden 9 kat daha güçlüdür.

4. Kadınların kelimelerle arası çok iyidir.

Kendini ifade etme söz konusu olduğu zaman kimse kadınlarla yarışamaz. Bu durumun anatomik bir açıklaması da vardır: kadınlarda, dil becerilini etkileyen beynin ön kısmı daha geniştir. Kadınlar ortalama olarak günde 20 bin kelime kullanırken, erkeklerde bu sayı 13 bin civarıdır.

5. Kadınların kas dayanıklılığı daha fazladır.

Bazı çalışmalara göre, kadınlar dayanıklılık gerektiren egzersizleri erkeklere oranla %75 daha uzun süre yapabiliyorlar. Bunun nedeni hormonları, kadınlarda salgılanan östrojen hormonu kaslarını daha dayanıklı yapıyor.

6. Kadınların cildi daha hassastır.

Genellikle, kadınların ciltleri erkeklerden %25 daha incedir. Bu da daha ciltlerinin neden bu kadar hassas olduğunu açıklıyor. Ne yazık ki bu durumun olumsuz yanları da var. Ciltleri daha ince olduğu için, erkeklere oranla hızlı yaşlanıyorlar.

7. Bir kadının ruh hali tamamen hormonları ile alakalıdır.

Kadınların neredeyse tamamı PMS belirtilerini yaşar. Fakat bazı kadınlarda bu durum daha belirgindir. Beyin ve vücuttaki hormon seviyesinin sürekli değişmesi dış görünüşü, enerji durumunu ve ruh halini etkiler. 

Örneğin, kadınlar regl dönemlerinin başlangıcından önce itibaren 10 gün boyunca daha çekici giyinmek isterler. Bir hafta sonra, progesteron hormonu arttığı zaman evde kalıp, sıcak bir bardak çay içmek isterler.

8. Kadınlar ömürlerinde iki kere ergenlik dönemi yaşarlar.

İkinci dönem, perimenopoz olarak bilinir ve 40'lı yaşlarda yaşanır. Genelde düzensiz regl dönemleri, gece terlemeri ve diğer hormon değişiklikleri ile sonuçlanır. Hatta hormonlar o kadar hızlı artar ki gençlik dönemlerindeki gibi giyinip, hareket etmek isteyebilirler.

9. Kadınlar yüz okuma konusunda çok başarılıdırlar.

Doğdukları andan itibaren, karşılarındaki insanın duygu ve düşüncelerini okuma yeteneğine sahip olurlar. Bu durum sayesinde, empati güçleri daha güçlü olur ve daha sağlıklı iletişim kurarlar.

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
YORUMLAR
12.06.2019

Allah kahretsin çok mükemmeliz.!

Yalan yanlış sırf kadın egosunu tatmin etmek için yapılmış tam tersi gerçek olan bilgilerle mi övünüyonuz. Bütün bilim insanları profesörker cerrahlar en iyi matematikçiler satranç oyuncuları erkek. 3 boyutlu düşünmede daha iyiyiz sizden daha zekiyiz daha güçlüyüs. Acı eşiği hikayesi de yalan. Erkekler eksi 40 ta nöbet tutuyor sizde 0 derecede tir tir titriyonuz. Yüz tanımada iyi felan da değilsiniz. Egonuz tatmin olsun diye yapılmış yalan bilgiler haberle 😂

12.06.2019

İşine geleni yapana erkek, kafasına koyduğunu yapana kadın denir :D

Cinsiyetçiliği sadece erkekler yapmaz. Yapanların eşitlik vs deme hakkı kalmaz. Başka bir konu altında kadınlar aleyhinde bir kelime dahi görseniz sizin söz söyleme hakkınız kalmamıştır bu yorumla. Şaka diyebilirsiniz ama cins veya ırk aşağılamak espiri malzemesi değildir.

12.06.2019

10. Erkekler bi bok degildir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ