Kadın ve Erkek Gömleklerinin Düğmeleri Neden Farklı Yerlerde Açıklıyoruz!

Fark; düğmeler. Fakat asıl soru; bu farkın sebebi ne? Yalnızca iki farklı cinsiyetin vurgulanması mı? Ya da tasarımcıların keyfe keder bir kararı mı? Hep birlikte öğreneceğiz.

Düğmeler kadın gömleklerinde sol tarafta, erkek gömleklerinde ise sağ tarafta yer alıyor.

Aslına bakarsanız, kadın ve erkek gömleklerindeki bu tuhaf farkın sebebi 13. yüzyıla dayanıyor.

O zamanlar yalnızca maddi durumu iyi olan kadınlar gömlek düğmelerini karşılayabiliyordu. Bu zengin kadınların da giyinmelerine yardımcı olan çalışanları vardı.

Kadın gömleklerindeki düğmelerin sol tarafta bulunmasının sebebi de aslında hizmetçilerin onları daha rahat ililkleyebilmesiydi. 

Çoğunluğun sağlak olduğunu düşünerek, düğmeler sol tarafa dikilirdi. Erkekler ise kendi kendilerine giyindikleri için gömleklerindeki düğmeler sağ tarafta yer alırdı.

Ufkumuz iki katına çıktı!🔆👏

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
09.09.2016

E şimdiki kızların günahı ne hizmetçili büyük büyükannelerinin sefasının ceremesini neden sevgililerimiz çekiyor nerde bu devlet

10.09.2016

Bilmeyen çok kişi var. Geçenlerde gümrük malları satan bir yere gittim Adam erkek gömleklerini kadın reyonuna koymuş. Sebebini sorduğumda bayan gömleği olduğunu söyledi. Düğmenin sağda ve erkek gömleği olduğunu söylediğimde çok şaşırdı. 30 yıldır bu işi yapıyor ve bilmiyormuş!..

10.09.2016

Gümrük malı denen bir şey yok hepsi sahte haberin olsun antrepodaki mallar mağazada değil açık arttırmada satılır..satan bir yada iki tane mağaza var onlarda zaten gümrüklü antrepo sahibinin yani bayan erkek muhabbetini yapacak kadar bilgililerdir emin olabilirsin..

09.09.2016

hobaaa merak etmiştim süper oldu! +ironi değil reel :d

TÜM YORUMLARI OKU (27)