Doktoranın ardından bir adım ilerisini hedefliyordu ama bu imkanların bulunduğu yer Almanya'ydı ve kadınların eğitimlerine dair bazı kurallar orada halen uygulanmaktaydı.
Fizikçi Max Planck'la çalışmak için ona ulaştığında ilginç bir gerekçeyle reddedildi: Doğa kadının mesleğini anne ve ev kadını olarak olarak gösterdiğinden bu durum doğal kanunların ihmaline ve ciddi zararlara yol açabilir.
Fakat Lise bu bahaneleri yenebilecek bir zekaya sahipti, ısrarıyla Planck'ın sınırlarını aştı, onunla çalışmaya başladı.
Cecilia Payne evrenin hangi elementlerden oluştuğunu buldu, çalışması çalındı. Rosalind Franklin DNA nın yapısını keşfetti, çalışması çalındı. Nettie Stevens cinsiyeti belirleyen kromozomları keşfetti, her zamanki gibi çalışması bir erkek tarafından çalındı. Kadınların bilim dünyasına bir katkı yapmadığı özellikle oluşturulmuş bir yalandır. Okulda size yerçekimini öğretirken mutlaka bulanın Newton olduğunu söylerler. Ama güneşin hidrojen-helyum dengesini anlatırken Payne den bahsedilmez, müfredatlarda görünmez. Bu bir kaza değil.
işte böyle haberler beni mutlu ediyor ! şu an çoğu okul kizlara pozitif ayrimcilik yaptigini kabul ediyor ,ama hala çoğu kadindan tık yok kadınlar maalesef tembellik içinde yüzüyorlar , okulu bitirip işe başlasa bile kariyer hedefi yok çoğunun ve bunuda cam tavan denilen ve varliği çürütülen bir şeye bağlıyorlar bazılarıysa direk çalışmıyor , nasi olsa evlenirim erkek çalışır diye bilim yapan kadınsa çok az , nedense bir korkaklık ve tembellik var kadinlarda , konforlarina düşkün çoğu bilimi ve teknolojiyi erkeklerin yönetmesinin nedeni zeka farkı değildir zira zekalar eşit çalışma ve emektir , özveridir erkeklerin şu an bilimi yönetmesinin sebebi kadınlardada bunlari görmeyi istiyoruz ! bu yüzden bu haberler beni çok mutlu ediyor kadin o vakit neler yapmış , bizim kadinlarimiz isterse ve konfor alanlarindan cikip emek verirse neler yapar diyorum ! güçlü kadinları kutluyorum ! tembel kadınlarınsa azalarak yokolmasını diliyorum! üzerine alınıyorsan , kendini gözden geçir
galeri başlığı uygun olmamış bence sonuçta Marie Curie 1903 yılında bir kadın olarak nobel aldı.