Kadın Milli Voleybol Takımımızı Finale Taşıyarak Bize 16 Yıl Aradan Sonra Büyük Bir Gurur Yaşatan Başarılı Antrenör: Giovanni Guidetti

O artık içimizden biri! 💫

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonası'nda göğsümüzü kabartan bir başarıya imza attı ve 16 yıl aradan sonra ikinci kez finale kalarak gümüş madalyanın sahibi oldu, biliyorsunuz.

Bu büyük başarının altında ise hali hazırda hem Vakıfbank SK hem de Milli Takım’ın baş antrenörlüğünü yapan Giovanni Guidetti’nin imzası var.

Türkiye macerası 2008 yılında Vakıfbank SK ile başlayan Guidetti, bu süreçte takımıyla birlikte 4 Türkiye, 1 Şampiyonlar Ligi, 2 Kulüpler Dünya Şampiyonluğu gördü. Kendisi aynı zamanda iki senedir A Milli Takım'ın başında...

Her ne kadar Demet Akalın final maçında yenilmemizin faturasını Guidetti’nin Türk olmamasına kesse de Guidetti önemli olanın öyle doğmak değil, öyle hissetmekle alakalı olduğunu kanıtlıyor.

Voleybol Milli Takımımızın Finalde Kaybetmesini Koçun Yabancı Olmasına Bağlayan Demet Akalın Tepkileri Üzerine Çekti

Kendisi yalnızca genç ve kazanmaya aç bir ekibe öncülük ederek milli takımımızı finale taşımakla kalmadı, aynı zamanda da yeni nesillere örnek olmak için kolları sıvadı.

Verdiği emeğin karşılığını kazandığı başarılarla ödeyen bu takıma ve spora ilgi duyan tüm gençlere örnek olmak için Türkiye'yi karış karış gezdiği "Yarının Sultanları" projesinin de mimarı oldu.

Bu konuda Giovanni Guidetti'nin en büyük destekçisi ise 2013 yılında hayatını birleştirdiği milli voleybolcumuz Bahar Toksoy Guidetti...

Başlarda Türkiye'ye ve İstanbul'a alışamadığı için bir an önce görevini bitirip ülkesine dönmek isteyen Guidetti, şimdilerde eşiyle birlikte 'Bu ülke için neler yapabiliriz?' diye düşünüp var gücüyle uğraşıyor.

Kızları Alison'ın da aralarına katılmasıyla birlikte artık üç kişilik olan bu güzel ailenin kurduğu bir hayal var: Türkiye'nin her bir köşesindeki kız çocuklarını sporla buluşturmak!

Tabii, bir yandan da geleceği parlak sporcular yetiştirmek ve onların güzel vakit geçirmesini sağlamak için eşi Bahar Toksoy Guidetti ile birlikte onun adını taşıyan bir akademi kurmuşlar...

Bu iki güzel insanın amacı çocuklara ne düşünmeleri gerektiğini değil, nasıl düşünmeleri gerektiğini öğretebilmenin peşinde...

Bahar Toksoy Guidetti, kızı da dahil olmak üzere geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirmek istediklerini şu sözlerle dile getiriyor:

Voleybolun yalnızca bugününe değil, geleceğine de odaklanan Giovanni Guidetti'nin "Yarının Sultanları" projesi için ilk durağı Elazığ ve Bitlis'ti.

Giovanni Guidetti'nin başarılarına göz atmak için bu içeriğimizi de mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.👇

Avrupa İkincisi Olan Filenin Sultanları’nın Koçu Guidetti’nin, Türkiye'de Voleybolun Gelişmesi İçin Yaptığı Çalışmalar!

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Onur Akay Yeni Suphiye Orancı Bombasını Patlattı: Büyük Kızın Babasının Usta Şarkıcı Olduğunu Açıkladı!
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
YORUMLAR
10.09.2019

Tebrikler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ