Kadın İç Çamaşırlarında Yüksek Düzeyde Zehirli Kimyasallar Bulundu: Doğurganlığı Etkiliyor

Macaristan, Avusturya ve Slovenya'da yapılan testlerde ünlü markaların kadın iç çamaşırlarında sağlığa zararlı kimyasallar bulunduğu tespit edildi. Zehirli kimyasalların, doğurganlığı etkilediği, alerjiye sebep olabileceği, hormon sistemini bozabileceği aktarıldı.

Kaynak: Euronews

Euronews'in aktardığı habere göre, ünlü markaların kadın iç çamaşırlarında yüksek düzeyde zehirli kimyasallar bulundu.

Macaristan, Avusturya, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti'nde yapılan araştırmalarda, kadın iç çamaşırlarında yüksek düzeyde endokrin bozucu, yani hormonları etkileyen kimyasallar olduğu görüldü.

Yapılan incelemelerde, iç çamaşırlarında 'bisfenol' adı verilen insan sağlığına son derece zararlı ve aslında plastik yapımında kullanılan bir malzeme tespit edildi.

Bisfenol, AB'de tehlikeli kimyasallar sınıfında yer alıyor. Bisfenol, çoğunlukla gıda ambalajlarında ve saklama kaplarında kullanılıyor. İnsan cildiyle teması ise ciddi zararlara yol açabiliyor.

166 çeşit kadın iç çamaşırının yüzde 30'unda bisfenol kullanıldığı, yüzde 10'unda ise insan sağlığı açısından "güvenli" eşiğin aşıldığı tespit edildi. Ayrıca, tanınmış markaların ürünlerinde, ucuz markaların ürünlerinden daha fazla zarar madde olduğu görüldü.

Macaristan Bilinçli Tüketiciler Derneği'nden yapılan açıklamada pamuklu ürünlerin daha güvenli olduğu ancak kadın külotlarının çoğunun sentetik ürünlerden yapıldığı belirtildi.

Bisfenol, kadınlarda doğurganlığı etkileyebilir, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir, akciğerleri tahriş edebilir, hormon sistemini bozabilir.

Kadınların özellikle pamuk oranı daha yüksek iç çamaşırları tercih etmesi tavsiye ediliyor.

Popüler İçerikler

Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü
YORUMLAR
18.10.2024

Hangi markalar olduğu bize vahiy gelecek sanırım...

18.10.2024

Ünlü demiş, biz bilmiyoruzdur o markaları diye açıklamamışlardır ☺️

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ