Kadın Cinayetlerine Karşı: 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadına şiddeti önlemek amacıyla 2010 yılında kuruldu. Platformun raporuna göre 2019 yılında 474 kadın, erkek şiddeti sonucu öldü. Kadın cinayetleri sebebiyle hayatlarını kaybeden Özgecan Aslan, Şule Çet ve Emine Bulut gibi kadınların isimleri artık kolektif hafızada yer ediyor.

Platformun kurucularından Ayşen Ece Kavas, 2011 yılından beri gönüllü olarak kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için çalışıyor.

Kadın cinayetlerini ya da kadın haklarına yönelik herhangi bir sorunu çözmenin yolu 'örgütlü, kolektif bir mücadeleden geçer' diyor.

Platform, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların ve aile bireylerinin korunmasına yönelik hayata geçirilen 6284 sayılı yasanın çıkarılmasında da önemli bir rol oynuyor.

Ayşen Ece Kavas, boşanmayı aklına bile getiremeyecek bir kadının kendini koruyan bir yasanın varlığı sebebiyle artık boşanma kararı verebildiğini, hayat biçiminin değiştiğini söylüyor.

+90'ın hazırladığı 'kadın hakları aktivisti olmak' videosunu izliyoruz:

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
07.03.2020

hepsi nasıl büyüdükleri ile başlıyor. vidyo uzundu izlemedim. burada örgütlenince gideceksin sıfırdan, yol olmayan yerden başlayacaksın ilgilenmeye ÇOCUKLARLA. finansal durumumuz hepimiz en az 5bin içerideyiz, destek bulmak gönüllü bulmak lazım. eylem yaparak bi bok olmuyor. bir sonraki nesile anlatacaksın ve seneler sonra göreceksin bunun faydalı olduğunu. usta yoda

Keşke bu sorun çözülse ama neden çözülemez. Çünkü resmin çeyreğine bakıp resmin kalanını umursamadan yorum yapıyoruz. 3 erkek ölüyor önemsemiyor, 1 kadın ölüyor ona bakıyoruz sadece. Oysa bence sokakta park yeri yüzünden birini öldürenle karısını kesen tip aynı kafa yapısında. Cinayet sonucu ölenlerin %75'i erkek. Esas sorunun kadına şiddet değil Şiddet olduğunu, doğaya, hayvana, çocuğa, kadın ve erkeğe olduğunu öğrendiğimiz gün gerçekten sorunu tespit edebiliriz. Belki o zaman çözeriz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ