Kadın Bedeninin 'Seyirlik Bir Nesne' Olmadığını Vurgulayan Çarpıcı Reklam

Kadın bedeninin nesneleştirilmesi sorununa değinen 'Women Not Objects' kuruluşundan çarpıcı reklam filmi. Google'da aratılan kelimelerle çıkan reklam görüntülerine tepki göstererek nesneleştirilen vücutların içindeki kişilerin annemiz, kızımız, kız kardeşimiz olduğu vurgulandı.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.01.2016

Eylem harika elbette acak kadın vücudunun nesnelleştirilmesi sadece ekeğin değil kadınların hem başka hemde kendi bedenlerine yapmış olduğu bir haksızlıktır.

26.01.2016

Bence bu konuyu tamponundan milyonlar kazanan kadınlara anlatmakla başlamalısınız...

26.01.2016

Bu konuda kadınlara da çok iş düşüyor. Twitch' de yayın yapan kadınlar özellikle daha fazla takipçi çekmek kendilerini meta olarak kullanıyor. Aynı durum instagram ve periscope' da da var. Televizyon programlarında canlı yayında daha ülkemizde "bir erkeğe vereceğim en önemli şey kendim" vs şeklinde konuşan ve bunu uygulayan tipler de mevcut. Dahası o pozları vermeleri için hiç kimse o kadınların başına silah dayamıyor. Ama kabul ediyorlar bir şekilde. Bence de fazlaca abartılıyor kadın bedeninin böyle kullanımı mesela GOT' da bile uzun diyaloglu sahnelerde seyirci ilgisini canlı tutmak için "fan service" uygulanıyor. Bence bunun için farkındalık yaratılmak isteniyorsa anti-tez olarak erkek bedenini kullansınlar ki bana kalırsa Merve Ç hesabının da asıl amacı o. <Yine de gıcık oluyorum o feyk hesaba!!!!> Yine sadece kadın oldukları için ilgi bekleyen çakma feministler var...

26.01.2016

...Anite Sarkesian ve türevleri gibi. var oğlu var. Bu konuda bir şeyler yapılacaksa bunu kadın - erkek beraberce yapmalı. Yalnızca erkeklere pis sapıklar demek ya da kadınlara o da kıçını başını açmasaydı demekle düzelecek bir şey değil bu. Yine uzun ve düzensiz bir yazı oldu ama inşallah anlaşılmıştır yazdıklarım.

TÜM YORUMLARI OKU (7)