Kadıköy'ün Ardından Maltepe Belediyesi İşçileri de Greve Başladı: '4.118 TL'lik Teklifimiz Reddedildi'

İstanbul’da CHP’li Maltepe Belediyesi’nin işçileri, 1588 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı.

DİSK’e bağlık Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi üyeleri, belediyenin Temizlik İşleri Şantiyesi’nde dün gece bir araya geldi.

İşçiler, saat 00.00’da 'Bu işyerinde grev var' yazılı pankartı şantiye girişine astı. Gece yarısından itibaren temizlik işleri dahil belediye çalışması durduruldu.

İşçiler ne diyor?

Diken'in haberine göre Şube başkanı Yenigün Özen Dolgun, yoksulluk sınırının 8 bin 560, açlık sınırının da 3 bin 267 lira olduğunu anımsatarak, belediyenin son teklifini şöyle aktardı:

'14 lira 85 kuruşluk yemek ücretine 2 lira 15 kuruş, 8 lira 50 kuruşluk yol ücretine 1.5 lira zam yapmak istiyor. Taban ücreti brüt 123 liraydı, 125 lira teklif ettiler. Buna da seyyanen 11 lira zam teklifinde bulunuldu. Toplamda elimize geçecek olan net zam bu şartlar altında 215 liradır.'

Belediye Başkanı Kılıç ne dedi?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Kocası Tarafından Öldürülen Semra Aysal’ın Son Görüntüleri: 'Bu Adam ya Kadını Atacak ya da Kadın Adamı'
Konya'da Eğlence Mekanına Baskın: Ceza Yağdı
'İşkence Yaptı' Dediği Eşini Öldüren Melek İpek'in Avukatları 'Örselenmiş Kadın Sendromu' Raporu İçin Başvurdu

Popüler İçerikler

Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Kafasına Ampul Takarak AK Parti'ye Oy İsteyen Kastamonulu Genç
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
23.02.2021

4,118 lira verilecek işçiler kabul etmeyecek çoğu yerde insanlar asgari ücrette tamam diyor. Tamam eyvallah geçim şartları zor ama asgari ücretli birine bunu ver mutlu olur. Siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum altında.

23.02.2021

Bu grevler niye daha düşük maaş verilen akp’li belediyelerde değil de sadece 4 bin 5bin lira verilen chp’li belediyelerde oluyor? Sanki birileri chp’li belediyeler zor duruma düşsün de halkın gözünde kötü görünsün diye uğraşıyor. Bu grev yapanların akp’li olmadığını kanıtlayabilecek biri var mı?

23.02.2021

mühendisim 4 k aliyom amk belediye iscisi olsaymisim keske

TÜM YORUMLARI OKU (5)