KADEM İstanbul Sözleşmesi'ne Destek Verdi Sosyal Medyadan Tepki Yağdı: 'Bu Bir Kalkışmadır'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcılığını yaptığı KADEM bugün İstanbul Sözleşmesi'ne destek verdi. Ama sosyal medyada hükümete yakın hesaplardan bu desteğe ağır bir eleştiri geldi. Gelen eleştiriler üzerine KADEM sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. 

KADEM bugün yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'ne destek verdi👇

KADEM İstanbul Sözleşmesi'ne Sahip Çıktı: 'Eşcinselliğin Meşrulaştırıldığı İddiası En Hafif Tabirle Kötü Niyet'

Ancak KADEM'in bu desteğine özellikle hükümet destekçilerinden eleştiriler geldi

Sosyal medya üzerinden gelen eleştirilerden öne çıkanlardan bazıları👇

Gelen bu eleştirilerin ardından KADEM yine bir açıklama yaptı

KADEM sosyal medya üzerinen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vererek eleştirilere cevap verdi: 

'Son günlerde alevlenen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara dair ortaya koyduğumuz görüşlerimiz, bazı kişiler ve kurumlarca farklı noktalara çekilmek isteniyor. Bizler bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz ki, uluslararası bir sözleşmenin şeytanlaştırılmasına da karşıyız, mutlak çözüm olarak sunulmasına da. Bu noktada şiddete karşı etkin mücadelede her türlü sözleşme de kanunlar, yönetmelikler ve diğer uygulamalar gibi araçtır. Aslolan şiddetle mücadeledir.

Ancak bizim bu tavrımızı kendi görüşleri doğrultusunda kullananlar ve siyaseten bir enstrümana dönüştürmek isteyenler olduğunu da görüyoruz. Biz kadınların ve mazlumların hakları için çalışan bir dernek olarak bu bakışlardan uzağız ve bu duruma alet olmayacağız. Halkı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrike yönelik, kamu güvenliğini tehlikeye sevketme maksatlı provakatif ifadeler ve faaliyetlerin de KADEM olarak daima karşısında olduk. “Kalkışma” diyerek çalışma alanımıza ilişkin görüşlerimizi hedef haline getirenlerle ilgili yasal yollara müracâat edip, dava açacağımızı açıkça ifade ediyoruz.'

Popüler İçerikler

Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
YORUMLAR
01.08.2020

Bu tepki vermek değil. Kadını mal gibi gören ataerkil bir ideolojide yetişen şeylerin aile, örf ve ahlâk kavramlarının arkasına saklanıp kinlerini kusması.

01.08.2020

Sadece erkeklerin eleştirmiş olması doğru yolda olduklarını gösteriyor

01.08.2020

Herşeyi kalkışma olarak yorumlamayın artık.Kadınlar çok üzel bir şekilde haklarını savunuyor ama siz kadınlara ikinci sınıf vatandaş gibi yaklaşıyorsunuz.Hemcinslerimden nefret ediyorum.

01.08.2020

üzel=güzel

TÜM YORUMLARI OKU (41)