Kaçak Yollardan Maymun Edinen Sosyal Medya Fenomeni Meriç İzgi'ye Yakalama Kararı

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi, kaçak yollardan aldığı iki maymunu elinden alınınca üçüncü kez maymun edindi. Maymuna el konduktan sonra İzgi ile kız arkadaşı Elif Türkan hakkında dava açıldı. 28 bin lira para cezasına çarptırılan çift, ödeme yapmayıp duruşmalara da katılmayınca haklarında yakalama kararı çıkartıldı.

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi, kaçak yollardan daha önce iki kez maymun almış, Tarım ve Orman Bakanlığı yasak olması gerekçesiyle hayvanlara el koymuştu. 

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, üçüncü kez maymun alan Meriç İzgi ve kız arkadaşı Elif Türkan sosyal medyadan hayvanla paylaşım yapınca başları derde girdi. 

Haklarında yakalama kararı çıkartılan ikiliden Türkan, geçtiğimiz gün polis çevirmesine takıldı. Kaçakçılık suçundan haklarında 28 bin lira para cezası olan ve ödeme yapmayan çiftten genç kadın, mahkemedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

10 yıla kadar hapis istemi

İkili hakkında yürütülen soruşturma geçtiğimiz gün tamamlandı. Ünlü fenomenin, izinsiz olarak beslediği maymunlar nedeniyle kaçakçılık suçunu zincirleme bir şekilde işlediği belirtilerek 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi. Türkan'ın da İzgi'ye yardım ederek iştirak halinde suç işlediği belirtildi.

Popüler İçerikler

"Türkiye'ye Son Gelişimdi!": İngiliz Turist Dalaman Havalimanı'ndaki Fiyatlar Karşısında Şoke Oldu!
Dilan Polat Herkesin Merak Ettiği "Görgüsüz Paylaşımlar Devam Edecek mi?" Sorusuna İlk Kez Yanıt Verdi
Real Madrid'de İstediği Şansı Bulamayan Arda Güler'in Morali Çok Bozuk!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.01.2022

Umarım bu vatandaşı savunan birileri yoktur vahşi hayvan ticaretinin savunulacak bir yanı yok çünkü hayvanı doğal ortamından annesinden koparıp fenomenlik için kullananların hayvan sevgileri samimi değildir

21.01.2022

Kim bu düdük..

21.01.2022

Çok isterdim bir maymunum olmasını çünkü çok severim almak için bir dönem araştırdım nasıl ne şekilde annelerinden ayırdıklarını gördüm çoğunun annesi vermek istemediği için öldürülüyormuş o zaman yaşım da küçüktü düşünemedim doğal ortam falan ama o görüntüleri görünce hemen almaktan vazgeçtim çünkü hayvanları gerçekten seviyorum ne canını ne ruhunu acıtabilirim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ