Kabul Olmayacak Dualar Listesi: İmkan Olsa Kesinlikle Tek Kuruş Para Vermeyeceğimiz 13 Şey

1. Kredi kartı yıllık aidatları - kart yenileme ücretleri.

İnsanın kendisini çok kötü hissetmesine neden olan anlamsız olay.

2. Emlakçı komisyonu.

Satın alınan/kiralanan evin neredeyse %10'u kadar parayı almanızın amacı nedir?

3. ÖSYM ücreti.

Zaten üniversite hayatımız boyunca bizleri soyup soğana çevireceksiniz bari seçip yerleştirme yaparken yerleştirmeyin!..

4. Verginin vergisi.

Özellikle cep telefonunu faturalı hatlarla kullananların ödediği vergidir. Kullandığınız ekstra ve dahili servislere ödediğiniz ücretin %18'i kdv olarak ödenir ve faturaya eklenir. %18'in ile birlikte toplam %25'i özel iletişim vergisi ödemiş olursunuz. Ödüyoruz!

5. İSPARK

Yetkililere, zaten ben asfalt ve çevre vergisi ödüyorum bu nedir böyle diye sorduğunuzda, yasalar bunu gerektiriyor diye cevap alıyorsunuz.

6. Pasaport harçları.

Sahiden sadece kenarda dursun diye alınan bu kimlik çeşidinden bu kadar harç almanızın amacı nedir? İşler mi kesat!

7. Ev sahiplerinin en az 3 kiralık kadar istediği depozitolar.

Bekarlar için çok can yakıcı bir durum olarak bilinmektedir.

8. Süpermarketlerdeki alışveriş arabalarını almak için verdiğimiz 1 tl.

Son zamanlarda hepsi birlik olmuş gibi 1 tl sıkıştırmadan kilidini açamaz olduk o arabaların. Alışveriş bittiğinde el poşetlerle o arabayı geri götürmeyeceğimizi hesaplamış olacaklar ki, madem bırakmıyorlar karşılığında bu parayı alalım bari diyerek bu sistemi devreye sokmuş olmalılar.

9. EFT ücretleri.

Neden abi neden? Zaten birçok şeyden kazanıyorsunuz bari para transfer ederken almayın şu ücreti! 

Hadi onu geçtik. Şans oyunları ödemesi ücretlerine ne demeli peki?

10. Plaj giriş ücretleri.

Ya sen doğanın bize hediyesi olan alanları ücretli yaparak ne yapmak istiyorsun işletmeci? Hadi ücret alıyorsun bari bir kola ne bileyim bira falan hediye et bari!.

11. Fast food sosları.

Ya küçücük kutudaki şeylere hangi hakla para istersiniz siz ya? Zaten menülerinize dev ücretler ödüyoruz bir de buna mı para verelim? Yapmayın!

12. Reçete parası ve katkı payı.

Sağlık hizmetleri ücretsiz değil miydi? Devlet bununla ilgili yasa çıkarmadı mı? E hala neden alınıyor bu ücretler? Ya muayene etseniz anlarız helali hoş olsun da uzaktan 2-3 soru sorarak dünya kadar muayene ücreti almak nedir?

13. Maç biletleri.

Şöyle iyi bir yerde maç izlemenin bedeli şimdilerde 400-500 TL'den aşağı değil. Bundan 30 sene önce basketbol maçları bedava, futbol maçları ise bedavadan biraz pahalıydı. Lütfen Türk halkının en büyük hobilerinden birisi olan maçları bu kadar pahalı yapmayın.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
03.02.2016

Gerçek enflasyonun açıklanıp çalışanların ücretlerine gerçeğe göre zam yapılması.Artık fantastik ötesi zorlanıyor çünkü insanlar haklarından çalına çalına geçinmeye çalışmaya.Ayrıca vergilerimizin adil bir şekilde toplanması ve olması gerektiği gibi ülkenin faydasını gerektirecek işlere harcanması ayrı bir dua,her ay bordromda kesilen para koca sanayicilerden daha fazla, ben vergimin deniz taşımacılığı araçcıklarına yada 1001 gece masalları yazılacak yapılara vs harcanmasını kabul etmiyorum.

Vergiden vergi alan tek ülkeyiz herhalde fjsjhd

04.02.2016

Aynı durum Bireysel Emeklilik sisteminde de var, herif ayda 100tl benden ödeme alıyor, 5 yıl öncesinde çıkarsam %15 kesinti + giriş aidatı alıp ödediğim toplam meblağdan daha azını bana geri veriyor. Para da zaten dolar karşısında o zamana kadar pul olmuş oluyor. 10 sene doldurursan %10, 10 sene doldurup 56 yaşını da geçmişsen %5...

TÜM YORUMLARI OKU (13)