Kabul Edilseydi Türkiye Tarihini Değiştireceği Kesin Olan, Atatürk'ün Bir Osmanlı Sultanına Evlilik Teklifi

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in küçük kızı olan Sabiha Sultan 1894 yılında doğmuş.

Sabiha Sultan sarayda batılı prensesler gibi büyütülmüş.

Birçok talibi olmuş. Şahlar, prensler... Bunlardan biri de dönemin Çanakkale kahramanı Mustafa Kemal.

Bir iddiaya göre Mustafa Kemal ve Sabiha Sultan hiç görüşmüyorlar. Mustafa Kemal aracılarla evlilik teklifini iletiyor.

Teklif önce Sultan Vahdettin'e geliyor. Vahdettin ''Böyle bir kararı tek başıma alamam'' diyor ve kızına soruyor.

Enver Paşa - Naciye Sultan evliliği gibi bir evlilik istemeyen Sabiha Sultan teklifi reddediyordu.

Bir iddiaya göre de son halife Abdülmecid Efendi’nin Fenerbahçe Kulübü’nün başkanlığına getirilmiş olan yakışıklı oğlu Şehzade Ömer Faruk Efendi’ye aşıktır ve Mustafa Kemal Paşa’nın evlilik talebini reddeder.

Sabiha Sultan ve Şehzade Ömer Faruk Efendi 1920 yılında evlendiler.

Mustafa Kemal'in Sabiha Sultan'a deli gibi aşık olduğunu iddia edenler de var.

Tarihçi İlber Ortaylı'ya göreyse Sabiha Sultan ve Mustafa Kemal görüşmüş, Sabiha Sultan Paşa'yı çok beğenmiş ama bu iş daha sonra olmamıştır.

Bir başka iddiaya göre ise Sultan Vahdettin, kızının Mustafa Kemal'le evlenmesini istiyor ama Mustafa Kemal 'Ağza bile alınmasın'' diyerek reddediyordu.

Bazılarına göreyse Mustafa Kemal, Sabiha Sultan'ı o kadar sevmişti ki evlatlık edindiği Sabiha Gökçen'e adını vermişti.

Tam olarak gerçeği belki de hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz ama bu evliliğin bir şekilde gerçekleşmediğini biliyoruz. Belki gerçekleşse tarih bambaşka şekilde yazılırdı.. Peki sence?

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
03.12.2015

Gidin justin bieber'ın rihanna'nın beren saatin falan magazinini aşk hayatını haber yapın.Rica ediyorum ATA'yı bu işlere karıştırmayın.

ata peygamber mi? manastırda rahibe mi aq bekaret yemini mi etmiş adam? o sevemez mi? atanın aşkı anlatılınca ruhaniyeti mi bozuluyor? yobaz gerizekalılar atatürkü putlaştırıyorsunuz deyince de kızıyorsunuz. kardeş senin kafan şuradaki profesörlerin kafası: https://youtu.be/fyTIMK3jkmE

03.12.2015

Hikayenin doğruluğu için bir şey söyleyemem ama şıkların saçmalığı ile ilgili çok şey söylerim. Mustafa Kemal ATATÜRK gibi idealist bir lider asla bir milletin kaderini kişisel zevk ve duygularına göre belirlemez. Böyle düşünen biri ATATÜRK 'ü zerre kadar tanımamıştır, ki zaten bugün ATATÜRK yeteri kadar doğru tanınsa bu millet bu şartlarda olmazdı. ATATÜRK 'ü, günümüz liderleri gibi çıkarları için hareket eden sözde lider ile karıştırmak sadece gaflettir.

03.12.2015

Evlenseydi Atatürk'ün sadrazam olacağını ve Kurtuluş Savaşı'nın gerçekleşmeyeceğini söyleyenler Atatürk'ü ve bu milleti hala tanıyamamışlar, osmanlının devam edeceğini düşünenler ya da Atatürk'ün 'osmanlı ordusu' ile savaşacağını düşünenler de tarih bilmeyenlerdir.1.Atatürk asla özel hayatını milletin bağımsızlığının önüne koyacak bir lider değildi ki,o kadınla evlenip rütbe yükseltse de hayatı boyunca aklı ve bilimi rehber edinmiş bir insan olarak asla hayallere kapılıp,güce ve zenginliğe kanıp milleti heba etmezdi.2. Tüm imparatorlukların yıkıldığı bir devir,onlarca azınlık zaten bağımsızlığını ilan etmiş gitmiş topraklarının çoğunu kaybetmişsin,sınırlarının içindekiler de seni iplemiyor,ekonomik-sosyal vs her alanda çökmüşsün,senin dışında her devletin topraklarında borusu ötüyor vb. mevzular varken osmanlının devam edeceğini düşünmek gayet saçma bence.3.Hangi ordu? Abdülhamit'in çürümeye bıraktığı donanmalar,Mondros ile terhis edilen bölükler zihin gücüyle mi savaşacaklardı?

04.12.2015

Yani diyosun ki Atatürk olmasaydı da biz bugün bağımsız olurduk.Çünkü bağımsızlık bu milletin genetiğinde var.

TÜM YORUMLARI OKU (33)