Kabine Toplantısı Tarihi Belli Oldu! Koronavirüs Yasaklarıyla İlgili Tüm Gözler 1 Mart’ta

Türkiye’de koronavirüs pandemisi sebebiyle yaklaşık olarak üç aydır bazı yasaklar uygulanıyor. Hafta içi belirli saatlerde ve hafta sonu tam gün olarak uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte kafe ve restoranlar da hala kapalı. Vatandaşlar, yasakların ve kısıtlamaların ne zaman iptal edileceğini merak ediyor. Koronavirüs yasaklarının karara bağlandığı Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs yasaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine toplantısında hangi kararlar alınacak? İşte tüm detaylar…

Kabine Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının 1 Mart’ta yapılacağını ve Sağlık Bakanlığı’nın önerileriyle birlikte bazı yasakların kaldırılabileceğini söyledi.

Erdoğan’ın sözleri şöyle;

Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek. Orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu orada Sağlık Bakanımız bizlere takdim edecek. Sonra da bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne adımlar atarız, otellere varıncaya kadar ne yapmamız gerekiyor, bunların kararını Kabine toplantısında alacağız.

Hangi Yasaklar Kalkabilir İptal Edilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde şu açıklamalarda bulunmuştu;

  • İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

  • Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.

  • Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

  • Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.

Popüler İçerikler

TikTok’un Yeni Akımı: Gençler Akımda Tesettürlü Hallerini ve Partiledikleri Anları Kıyaslıyor
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!