Erdoğan Yeni Korona Önlemlerini Açıkladı: 29 Nisan 17 Mayıs Arası Tam Kapanma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Erdoğan'ın açıklamasında yeni korona kısıtlamalarını açıkladı. 

Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Erdoğan tam kapanma kararı alındığını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.

  • Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

  • Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

İş yerleri faaliyetlerine ara verecek

  • İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

  • Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

  • Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

  • Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum.

Marketler pazar günü kapalı

  • Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.04.2021

şimdi bence şöyle olur 'tam kapanma' sayesinde vakalar hop 3 bin civarına iner Allahın işine bak sen o da tam mayıs-haziran turizm sezonuna denk gelir.Bu mucize yaz ayı boyunca devam eder sonra turizm sezonu bitince de hoop yine kısmi kapanma ot gibi yaşamaya devam.Ne tesadüf ama

26.04.2021

Aynen de böyle olacak!!

26.04.2021

Öğretmenlerimiz muhtarlar kadar değer görmedi yine.

26.04.2021

Yorumunu alkışlıyorum çok iyi. 👏👏👏 Bu ülkede öğreten değil, cahil bırakan ve cehalet aşılayananlar değer görmeye başladı. İktidar sevmez çok bileni ve insanları bilinçlendireni.

26.04.2021

Tam kapanma yine gelmeyecek bulmaca çözecez birazdan kimler çıkabilir kimler çıkamaz diye " rez al "

TÜM YORUMLARI OKU (98)