Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta? Kabine Toplantısının Gündeminde Neler Var?

Kovid-19 tedbirleri kapsamında son olarak 14 Aralık 2020 tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından yeni yıla sayılı günler kala yeni toplantının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan yeni toplantıyla ilgili tarih belli oldu. Korona virüsle mücadelede gelinen son aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınacağı öngörülen kabine toplantısı ile ilgili son gelişmeler haberimizde...

Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Kabine Toplantısı 28 Aralık Pazartesi (yarın) yapılacak. Toplantının saati hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kabine Toplantısının Gündemi Ne Olacak?

AA'da yer alan habere göre, yılın son Kabine toplantısında, Kovid-19'la mücadelede gelinen aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınacağı öngörülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, alınan tedbirlerin vaka sayılarına etkisi, yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Başta İngiltere olmak üzere bazı ülkelerde görülen mutasyona uğramış koronavirüs türü dolayısıyla alınan tedbirlerin de gündeme geleceği tahmin edilen toplantıda, aşı yapılacak öncelikli gruplar ile buna ilişkin takvimin de önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir sunum yapması bekleniyor.

Görüşülecek konular arasında ayrıca güvenlik ve dış politikaya ilişkin son gelişmelerin de bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından Kovid-19'la mücadele kapsamında 31 Aralık-4 Ocak arasında sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere alınan yeni tedbir kararları ile esnafa yönelik destek paketini açıklamıştı.

Popüler İçerikler

Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
Cani Semih Çelik’in Bağlantısı Ortaya Çıktı: 'İncel' Grupları Polis Takibine Girdi!
Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"