Kabin Memuru, Meslek Hastalığından Yaşamını Yitirdi

Kabin amiri Selda Durmaz, tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün yaşamını yitirdi. Ölümünün nedeni ilk bakışta sıtma gibi gözükse de, Selda Durmaz’a sıtma teşhisinin geç konulması en büyük etken.

Nijerya seferini yaptıktan sonra yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede grip teşhisi üzerine ilaçlarını almasına rağmen ateşi düşmeyen Selda, THY sağlık birimine başvuruyor ve sıtma teşhisi konuyor. Selda daha sonra özel bir hastaneye kaldırılıyor ve tüm çabalara rağmen hayatını kaybediyor.

Selda’nın ölümündeki en büyük nedenlerden biri Türkiye’de meslek hastalıkları ile ilgili müdahale, tanı ve tedavilerin yetersiz oluşu. Herhangi bir şikayeti olan bir kişinin bu şikayetinin mesleğinden kaynaklanan bir rahatsızlık olup olmadığının ilk etapta sorgulanmaması.

Sıtma, Havacılıkta Sık Rastlanan Bir Hastalık

Sıtma, ülkemizde çok görülmese de özellikle yurtdışında çalışan havacılık, nakliye ve denizcilik gibi işkollarında sık rastlanan bir hastalık. Hatta meslek hastalıkları listesinde deniz adamlarının yakalandıkları sıtma da meslek hastalığı olarak kabul ediliyor.

En Az 10 Bin Olması Gereken Yıllık Hasta Sayısı, 300 Cıvarında Kalıyor

Türkiye’de mevcut çalışma koşullarında yılda en az 10 binden fazla meslek hastalığı kaydedilmesi gerektiğini Çalışma Bakanlığı da bastığı broşürlerde belirtiyor ancak bu sayı yılda 300 civarında. Bunun temel nedenlerinden biri meslek hastalıkları ile ilgili altyapının, hastanelerin yetersiz olmasının yanında bu teşhisi koyacak işyerindeki birimlerin işverene bağlı çalışması yer alıyor.

Sendika Org

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood