Kabataş Lisesi'nde Atatürk'e Yapılan Saygısızlık Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Kabataş Erkek Lisesi'nde Mustafa Kemal Atatürk portresine yapılan saldırı ve hakaret hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri: Atatürk Posterini Delik Deşik Ettiler

'Atatürk’ün hatırasına hakaret'

ANKA'nın haberine göre, ADD de görüntülerin ortaya çıkmasının ardından o öğrenciler ile okul ve yurt idaresi hakkında, 'Atatürk’ün hatırasına hakaret' suçundan suç duyurusunda bulundu.

ADD Genel Merkezi adına savcılığa verilen dilekçede, görüntülerle ilgili olarak, “Bu görüntülerin bir okul yurdunda çekilmiş olması, sorumlu olması gereken yurt görevlilerinin müdahale etmemiş olmaları olayın vahametini daha da artırmaktadır” denildi.

'Cezalandırılmaları talep ediyoruz'

Dilekçede, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine küfreden, posterine zarar veren, bu hareketiyle hassasiyetleri olan yurttaşlar arasında nifak ve kin sokarak düşmanlığı tahrik eden, isimleri Milli Eğitim Müdürlüğü'nce alınabilecek suça karışan öğrenciler ve yurt sorumluları hakkında soruşturma açılarak dava açılması ve cezalandırılmaları talep ediyoruz” denildi.

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
YORUMLAR
11.01.2022

Bu gençlere verilecek ceza yok, yetiştiren anneye babaya kuruma ceza verilmeli. Onlara bu nefreti ekenler biçilmeli. Tabi ki eğitim hakkı ellerinden alınmamalı, aksine eğitim görmedikleri için bu haldeler. Yoksa iyi bir eğitim alan herkes bilir ki: Vatandaşı olduğun ülkenin kurucusuna hatırasına saygısızlık yapmak kötü bir eylemdir. Evde, yurtta, okulda kimden ne duydukları aldıkları eğitim araştırmalı diyeceğim ama olmaz öyle bişey... Göstermelik bir soruşturma.

11.01.2022

Ğırıl pırıl çocuklar cemaat yurtlarında düştlükleri duruma dayanamayıp canlarına kıyarken ana baba torpiliyle cumhuriyetin kurumlarına çöreklenen bu kımıl zararlılarına gereken müdahale yapılmalı.

11.01.2022

Sizi dünyaya getiren karının ben taaa (a .................s2kym

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ