Juno Uzay Sondasının Çektiği Yeni Görüntülerle Birlikte Jüpiter'in Gerçek Renkleri Ortaya Çıktı

Bu yaz bir bilim insanı, 'Jüpiter gezegenimizin tam üstünde duruyor olsaydı onu nasıl görürdük' sorusunun cevabı için birkaç görüntü yayınladı. Ve bu görüntüler gerçekten muhteşemler. Daha geniş görüntüler, Jüpiter atmosferinin grilerini, kahverengilerini, beyazlarını ve kırmızılarını gösteriyor. Ancak bu görüntülerde, krem renginden mavimsi renge kadar atmosferin girdapları eşit derecede şaşırtıcı olsa da, daha az renkli bir bölge var. Biz de bu yazımızda Jüpiter'in gerçek renginden bahsediyoruz.

Gerçek renk işleme, astronomik görüntüleri çıplak insan gözünün görebileceğine benzer bir şeye dönüştürmek için kullanılan yaklaşımdır.

Uzay araçları, robotik kaşifler ve teleskoplar, odakları görünür ışık olsa bile, genellikle gözümüzün alacağından daha fazla dalga boyunu yakalayan farklı filtrelere sahiptir. Bu nedenle gökbilimciler ve bilim insanları uzay resimlerini en iyi nasıl sunacaklarına dair seçimler yapmak zorundadır.

Farklı filtrelerdeki ışık miktarı yeşil, kırmızı ve maviye, bazen de sarı ve mora çevrilir.

Yani gerçek renk tanımı, insan gözünün nasıl en tutarlı şekilde tepki vereceğini taklit eder. Pluto örneğinde olduğu gibi genellikle iki resim türü de birlikte paylaşılır: ilk resim bizim gözümüzün objeyi nasıl göreceğine odaklanırken ikinci görsel obje arazisinin ne kadar çeşitli olduğunu gösterir.

Juno'nun hedeflerinden biri, Jüpiter'in karmaşık atmosferini ve özellikle bulutlarını anlamaktır.

Bilim insanları tarafından işlenen resimlerin çoğu, Jüpiter'in çalkantılı doğasını gösterecek şekilde bulutlardaki kontrastları arttırmıştır.

Björn Jónsson tarafından hazırlanan bu görüntü seti, "insan gözü" (sol) görünümü ile geliştirilmiş "makine" (sağ) görünümü arasındaki farkı göstermektedir.

Mutlaka birini diğerine tercih eden insanlar olacaktır ama görselleri yan yana görmek birbirlerini nasıl tamamladıkları konusunda iyi bir fikir vermektedir ve evreni daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Bu görüntüler Juno tarafından 5 Temmuz'daki yörünge geçişi sırasında çekildi. Bu, uzay aracının gezegen etrafındaki 43. yakın geçişiydi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

2023 Yılında Jüpiter ve Uydularına Gönderilecek Juice Sondasının Özellikleri ve Görevlerini Açıklıyoruz
Milyarlarca Yıldır Dünyamızı Isıtan ve Aydınlatan Güneş'in Sonu Nasıl Olacak?
Uydumuzdan Gelen Göktaşlarının İncelenmesinden Sonra Ay'ın Bir Çarpışma Sonucu Oluştuğu Teorisi Güçlendi

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi