Joy Game Studio Kurucu Ortağı Fatma Zor: Dijital Varlıklar Oyun Dünyasının Temel Dinamiklerinden Biri Olacak

Facebook ve Twitter öncülüğünde NFT odaklı özellikler üzerine çalışan sosyal medya platformlarındaki heyecan oyun dünyasının da gündemde.

Meta NFT Desteğinde Kararlı

Geçtiğimiz haftalarda NFT'lerin Instagram ve Facebook'ta aynı anda paylaşılabileceği bilgisi Mark Zuckerberg tarafından paylaşılmıştı. Meta tarafındaki geliştirmeler sonrasında NFT'leri zaman tünelinizde paylaşabilecek ve tıkladığınızda eser hakkında detaylı bilgilerin olduğu bir sayfaya erişebileceksiniz.

“Avatar Giyim Mağazaları Dönüm Noktası”

Mark Zuckerberg Facebook'ta paylaştığı bir gönderide “Avatars Store” isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını ve burada satın alınan kıyafetlerin Facebook, Instagram, Whatsapp ve Messenger avatarları tarafından giyilebileceğini duyurmuştu. Joy Game Studio kurucu ortaklarından Fatma Zor, NFT ile oyunun buluştuğu noktada sadece mağaza alışverişinin değil aynı zamanda kullanıcılar arasında da alışveriş potansiyeli olduğuna dikkat çekiyor. “Avatar giyim mağazaları gerçekten dönüm noktası olabilir. Hayranı olduğunuz bir Instagram fenomenin bir oyunda giydiği kıyafeti satın aldığınızı düşünün. Bu ürün artık sizin için bir yatırım aracı. Söz konusu fenomenin popularitesi arttıkça elinizdeki ürünün de değerlenmesi söz konusu.”

Oyun içi Satışlarda da NFT Revaçta

Fatma Zor grafik alanında kendini kanıtlamış bir artist. Yeteneğiyle Doğuş Üniversite’sinde %100 yetenek bursu almaya hak kazanmış. Şimdilerde adından sıkça söz ettiren bir Türk moda firmasında kazandığı tecrübeyi NFT ile buluşturmuş. Projenin diğer kurucusu Murat Umutlu ise oyundan, savunmaya kadar birçok yazılım projesinde yer almış ve yönetmiş. İkili, oyun geliştirme ve tasarım alanlarındaki yeteneklerini birleştirma kararı almış ve NFT - Oyun odaklı projeleri Joy Game Studio’yu Dubai’de kurmaya karar vermişler.

Murat Umutlu ise NFT - oyun ilişkisinde finansal boyuta dikkat çekiyor. “Örneğin bir futbol müsabası için satılan bileti düşünelim. Bu bilet karaborsaya düştüğünde sadece aracılar bundan gelir elde eder. Karaborsa gereği bu gelir bileti ilk satanın, kulübün, elde ettiği gelirden kat kat fazladır. Etkinlik biletleri NFT olarak satıldığında ise bilet karaborsaya düşmüş olsa dahi futbol takımı her satıştan gelir elde edebilir. Bilet senaryosundaki durum nft üzerinden satılabilecek tüm dijital varlıklar için geçerli. Değerli ellerde dolaşmış bir dijital eserin / kıyafetin kendine ait bir hikayesi olacak ve bu, günün sonunda, kendine ait bir ikinci el pazarı meydana getirecek.”

Mevcut oyunlarda “oynadıkça nft kazan” mantığı hakim olsa da avatar mağazalarıyla birlikte yeni vizyonlar gelişiyor ve yeni alanlar açılıyor. Teknoloji devlerinin yarattığı bu akıma oyun firmalarının ardından moda devlerinin de katılması yakın gibi görünüyor.

Popüler İçerikler

A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
Doğu Ekspresi Seyahatinin O Kadar da Romantik Olmadığını Söyleyen Adam Bilinmeyenleri Anlattı
Türkiye’deki Bu Orman Dünyada Tek: Sadece Özel İzinle Girilebiliyor