Fatma Zor grafik alanında kendini kanıtlamış bir artist. Yeteneğiyle Doğuş Üniversite’sinde %100 yetenek bursu almaya hak kazanmış. Şimdilerde adından sıkça söz ettiren bir Türk moda firmasında kazandığı tecrübeyi NFT ile buluşturmuş. Projenin diğer kurucusu Murat Umutlu ise oyundan, savunmaya kadar birçok yazılım projesinde yer almış ve yönetmiş. İkili, oyun geliştirme ve tasarım alanlarındaki yeteneklerini birleştirma kararı almış ve NFT - Oyun odaklı projeleri Joy Game Studio’yu Dubai’de kurmaya karar vermişler.
Murat Umutlu ise NFT - oyun ilişkisinde finansal boyuta dikkat çekiyor. “Örneğin bir futbol müsabası için satılan bileti düşünelim. Bu bilet karaborsaya düştüğünde sadece aracılar bundan gelir elde eder. Karaborsa gereği bu gelir bileti ilk satanın, kulübün, elde ettiği gelirden kat kat fazladır. Etkinlik biletleri NFT olarak satıldığında ise bilet karaborsaya düşmüş olsa dahi futbol takımı her satıştan gelir elde edebilir. Bilet senaryosundaki durum nft üzerinden satılabilecek tüm dijital varlıklar için geçerli. Değerli ellerde dolaşmış bir dijital eserin / kıyafetin kendine ait bir hikayesi olacak ve bu, günün sonunda, kendine ait bir ikinci el pazarı meydana getirecek.”
Mevcut oyunlarda “oynadıkça nft kazan” mantığı hakim olsa da avatar mağazalarıyla birlikte yeni vizyonlar gelişiyor ve yeni alanlar açılıyor. Teknoloji devlerinin yarattığı bu akıma oyun firmalarının ardından moda devlerinin de katılması yakın gibi görünüyor.